Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Як правильно вибрати лапку для трикотажу, основні особливості

Лапка для трикотажу необхідна при пошитті виробів з стрейчевих і тонких тканин. При правильному її підборі можна отримати якісну і рівну строчку без пропусків. Дані швейні аксесуари володіють якимись особливостями, які запобігають зісковзування елементів вироби, а також западання тканини в порожнину голки отвори. Встановлювати можна навіть на звичайну побутову швейну машинку.

 

Роками майстер може використовувати одну класичну трикотажну лапку, і це даремно. Адже для пошиття стрейчевих виробів можна застосовувати і інші, не менш корисні притискні аксесуари. Лапки для швейних машин janome можна розбити на такі типи:

 

  • крокує;
  • роликовий;
  • тефлоновая.

 

Особливості лапки для трикотажу

 

Встановлюється замість універсальної лапки. Відрізняється, швейні аксесуари , наявністю додаткової пластикової або гумової платформи, яка служить для притиснення і просування трикотажу. Рух притискної поверхні відбувається завдяки важелю. Він спирається на гвинт, який відноситься до голкотримачі. Обидва механізми під час роботи швейної машинки рухаються в тандемі, що дозволяє домогтися якісної строчки. Тканина при цьому не стягується, і відсутні хвилі або напливи.

 

роликова лапка

 

Хоча пряме призначення даного аксесуара це пошиття виробів зі шкіри, але він також чудово дружить з стрейчевими тканинами. Особливість конструкції полягає в наявності трьох обертових роликів з дрібними шипами. Два невеликих коліщатка розташовані з боків біля власника, а один (найбільший) - в передній частині. В процесі шиття роликиобертаються, що сприяє як пересуванню тканини, так і її утриманню.

 

тефлонова лапка

 

Створена тефлоновая модель, так само, як і роликовий для шкіряного матеріалу, велюру або лайкри. Але завдяки численним експериментам умільці з'ясували, що вона також відмінно справляється з пошиттям трикотажних виробів. Лапка запобігає появі хвиль і легко пропускає тканину по поверхні машинки.

 

Рекомендації по використанню

 

Перед пошиттям чергового сукні, кофти або спідниці з трикотажу необхідно виконати наступні маніпуляції:

 

  • поміняйте універсальну лапку на трикотажну, при цьому перевірте правильність і надійність установки;
  • виберете потрібну строчку і натяг нитки;
  • перевірте на невеликому клаптику правильність виставлених налаштувань, при цьому потрібно простежити, щоб не з'являлося пропусків і хвиль.

 

Тепер ви готові до створення чергового шедевру!