Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Належний догляд за швейною машиною

Швейна машинка є незамінним пристроєм в будь-якій сім'ї, не залежно від того вміє хто-небудь з членів сім'я шити чи ні. Завжди в побуті виникає необхідність що-небудь підшити або застрочити. При цьому не потрібно володіти особливими вміннями, адже сучасні швейні машинки дуже прості в управлінні. Будь-яка людина може з легкістю заправити нитку і прострочити шов. Машинна строчка буде куди рівніше і приємніше оку. Але, для того, щоб механізм працював довго і без поломок, за ним необхідний відповідний догляд.

 

Як забезпечити належний догляд?

 

Своєчасна чистка та змащування - це головне про що варто пам'ятати. Це ті чинники, які гарантують налагоджену та безперебійну роботу пристрою. Можна забути про слово «ремонт», якщо:

 

  • регулярно чистити механізм від залишкових волокон або ворси;
  • дбайливо поводитися з пристроєм, а також не виключити перевантаження;
  • акуратно змащувати деталі і не допускати пересихання.

 

Завершивши роботу необхідно обов'язково прочищати човниковий відсік, а також інші доступні місця, в які можливе попадання дрібних ворсинок. Як інструмент для чищення використовується жорстка щітка. Вона дасть можливість проникнути навіть у віддалені ділянки машинки і витягти накопичилася пил. Якщо не проводити чистку, то волокна від ниток і тканини будуть накопичуватися. Незабаром це буде заважати нормальній роботі пристрою.

Змащувати деталі рекомендується машинним маслом. Його простіше видавлювати через шприц або зі спеціальної маслянки. Перед мастилом краще ознайомитися з інструкцією. У ній повинно бути зазначено, яке саме масло краще застосувати. Якщо використовувати невідповідну мастильну рідину, то через деякий час це може привести до склеювання деталей механізму. Регулярність проведення процедури повинна становити не рідше, ніж двічі на рік.

 

Вороги швейної машинки

 

Володар швейної машинки повинен знати основне правило: механізм ні в якому разі не дружить з брудом і надмірної вологою. Їх поява може стати причиною утворення іржі, що призведе до швидкої поломки пристрою. Тому рекомендується розміщувати швейну машинку в сухому і захищеному від пилу місці.

Якщо трапилося так, що пристрій тривалий час не використовувалася і деталі вкрилися іржею, то в першу чергу потрібно провести чистку механізму. Потім необхідно змастити всі доступні дотичні вузли і дати час постояти. Після чого можна прогнати пристрій на холостих обертах.