Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Як вибрати швейну машинку, поради домогосподарок

У величезній різноманітності швейної техніки не тільки початківцю, але і досвідченому майстрові складно зробити вибір. Щорічно з'являються нові моделі, більш вдосконалені і модернізовані. Причому стосується це не тільки професійної техніки, а й побутових швейних машин. На що звернути увагу, без яких функцій не обійтися? На ці та деякі інші питання можна знайти відповіді в даній статті.

 

Основні показники

 

При купівлі першої машинки слід звернути увагу не тільки на вартість обладнання, а й на функціональність. Крім цього, не завадить придивитися до зовнішнього вигляду. На техніці не повинно бути подряпин або відколів. Тріщини на корпусі та відкрита коробка - явні ознаки того, що обладнання слід уважно оглянути і перевірити комплектацію.

Крім зовнішнього вигляду, слід перевірити якість роботи. Найголовнішими є такі показники:

 

  • якість строчки. Стандартна голка, встановлена на більшості машин №90, тому і повіряти роботу бажано на тканини, яка відповідає цьому розміром. Оптимально використовувати бязь, складену в два шари.
  • рядок зигзаг. Відповідна ширина 4 мм, а довжина не більше 3 мм. Виконуючи роботу, не завадить стежити за натягом нитки. Воно не повинно змінюватися при переміщенні тканини. Верхні і нижні петлі повинні бути однакової довжини. Якщо немає, спробуйте відрегулювати натяг. Також це може бути пов'язано з особливостями човникового механізму.
  • кілька рядків не матюкається, складеної в один шар. Всі стежки повинні бути однаковими, без пропусків;
  • реверс. Заключний етап, який також вказує на якість роботи механізму.

 

Виконуючи пряму строчку необхідно простежити, чи не веде тканину в сторону. Для цього слід прибрати руки і далі продовжувати писати. Межі 5мм на 10см тканини. Якщо ж майстриня шиє по косій цей показник може істотно збільшуватися.

 

додаткові поради

 

Купуючи швейну машинку, майстрині використовують її не тільки для виконання основних рядків. Багато виконують також і декоративну обробку. Її також слід перевірити при покупці техніки. Оптимально для цього вибрати більш щільну тканину або бязь. Писати краще від 5 до 10см, щоб подивитися, який малюнок виходить. Чим складніше рядок, тим швидше будуть помітні дефекти, особливо, якщо машини механічні.

Наостанок нагадаємо, що не заважає перевірити як виконуються петлі, як намотується нитка на шпулька і функціонують чи інші кнопки.



Гарних покупок!