Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Функції отпарівателя і особливості користування

Отпарівателем є спеціальне пристосування, яке використовується для розгладження тканини або одягу. У процесі роботи він генерується струмінь пара, яка впливає на складки і випрямляє їх.

Особливості робочого процесу

Головною відмінністю від стандартного праски вважається те, що під час процесу прасування тканина не піддається деформації. У підсумку виходить об'ємний і еластичний результат. Специфіка процедури полягає в вплив на тканину температури в 98 градусів за шкалою Цельсія. При цьому одяг:

  • стає гладкою та еластичною;
  • розгладжуються буквально все складки;
  • не залишається специфічних заломів і плям.

Щоб полегшити процес прасування, виробники створюють на приладі специфічний регулятор потоку пара. Головними перевагами цього приладу, з технічної точки зору, є його швидка підготовка до роботи. Також важливим аспектом вважається стійкість до пошкоджень і тривалий термін експлуатації. Його з легкістю можна переносити з одного місця в інше, так як вага виробу мінімальний. Компактність і постачання колесами, дозволяє переміщатися отпариватель на короткі дистанції без будь-яких ускладнень. Крім регулятора подачі кількості пара, варто ще і захисний механізм, за допомогою якого можна подавати пар в певний час.

специфіка функціонування

У процесі прасування використовується виключно нагріте пар. Його часто використовують як спеціалізованих майстерень з ремонту та пошиття одягу, так і в домашніх умовах.

За допомогою впливу такого гарячого пара, тканина втрачає всіх мікробів і вірусів, які можуть залишатися в ній навіть після прання. У зв'язку з цим умовою техніка нерідко використовується в дитячих садах або готелях. Нерідко можна зустріти домогосподарок, які застосовують отпариватель для розгладження м'яких меблів або фіранок.

На жаль, багато експертів стверджують, що цей прилад не може замінити праску в повній мірі. З його допомогою можна пропрасувати, наприклад шов одягу або простирадло. З іншого боку, з його допомогою можна поліпшити якість тканини таких виробів, де використовується бісер або вишивка. Нерідко його застосовують саме для прасування верхнього одягу.

Тому якщо ви всерйоз займаєтеся швейним справою або маєте потребу в якісному приладі для прасування деяких видів одягу, то покупка отпарівателя стане невід'ємною частиною створення затишку і комфорту.