Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Особливості кравецької манекена і його використання

Кравецькі манекен використовується для створення одягу. Тому великою популярністю користується як на великих підприємствах і фабриках, так і в невеликих салонах і ательє. Це ж виріб прийнято часто виставляти у вітринах магазинів, які пропонують ексклюзивну і дорогий одяг від відомих виробників.

Кілька цікавих фактів з історії

Хоча сьогодні манекени використовуються багатьма людьми, а покупці в магазинах навіть не звертають уваги на них, історія їх виникнення повна несподіванок. Вважається, що перший з них був створений дуже давно. Таємниця його розробки криється в Стародавньому Римі. Якщо уважно вивчить значення слова, то в перекладі з тодішнього мови воно означає «людина». Перший матеріал, який використовувався в якості вихідного, вважається глина. Створюючи їх, майстер намагався повторити контури тіла людини, і після закінчення роботи фігура дійсно нагадувала невеликих людей.

Тільки в 1573 році вдалось створити справжнє подобу сучасного вироби. Головними матеріалами, з яких створювали манекен, стають дерево, а трохи пізніше і віск.

Більш того, в ранніх показах замість людей використовували саме манекени, які наряджали в наряди і виставляли для загального огляду. Тепер цю роль виконують моделі.

сучасний манекен

У сучасному світі прийнято використовувати манекени, які повторюють контури людського тіла. Завдяки особливим технологіям, вдалося створити регульовані вироби. З їх допомогою можна аж до декількох міліметрів відтворити розмір замовника. Сьогодні можна зустріти:

  • стандартні манекени, які повторюють фігуру людини. Їх асортимент варіюється від 38 до 58;
  • чоловічі манекени. Ці вироби повністю повторюють контури чоловічого тіла

Для більшості любителів і цінителів моди цей предмет стає невід'ємною частиною кожного показу. Адже завдяки манекену вдається першим розглянути новинки в швейної індустрії. Проходячи між рядами модних бутиків, за допомогою нього вдається помилуватися нарядами і підібрати їх для себе.

Манекен стає своєрідним орієнтиром, до якого придивляється покупець. Без його використання неможливо створити ні один костюм або плаття. Адже деякі чудернацькі елементи і складки можна створити тільки на ньому, тим самим захищаючи людини від особистої присутності.