Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Жіночна тканина крепдешин - Особливості матеріалу

Крепдешин - тканина, яка постійно використовується модельєрами. На відміну від інших популярних матеріалів, ця матерія то виходить з моди, то знову вривається в неї. Така специфіка використання свідчить лише про різноманітні характеристики, якими володіє крепдешин.

особливості матеріалу

Для того щоб максимально точно визначити необхідність застосування матерії у власному швейному справі, слід уважно вивчити її особливості.

Для створення готової для використання продукції береться льон-сирець. Його обробляють особливим способом і піддають крепова кручению. В результаті такого виготовлення готова матерія набуває бажаний матовий відтінок, специфічну і неповторну поверхню, приємну м'якість і відмінну приталеність по фігурі.

Але і сам матеріал відрізняється деякими важливими якостями, а саме:

  1. Малий рівень пошкодження зовнішнього вигляду при тривалому використанні.
  2. Людина в такому вбранні завжди має святковий вигляд.
  3. Крізь матеріал, через його природного походження, прекрасно пропускає до тіла повітря.
  4. Використовується для створення зручних і практичних речей.
  5. Має незначну вагу.
  6. Через особливого методу плетіння матеріал відрізняється надзвичайною міцністю.

специфіка очищення

Незважаючи на те, що дана тканина легко очищається, все ж деякі важливі правила при її чищення варто дотримуватися.

Якщо прання здійснюється за допомогою використання пральної машинки, то на ній слід поставити делікатний режим. В іншому випадку краще випрати річ вручну. Якщо тканина має будь-якої забарвлення, то рекомендується не використовувати сильно насичену воду пральним порошком або милом. Найбільш вигідним є застосування спеціальних м'яких гелів для прання.

Після того як одяг або інший текстиль був вилучений з води, його поверхню рекомендується промокнути спеціальним рушником, створеним з бавовняного матеріалу. Обов'язково потрібно повісити сиру одяг на плечики, а процес сушіння здійснювати виключно під дахом. Сонячні промені, що потрапляють на тканину, можуть істотно зашкодити її.

Якщо все ж залишилися якісь складки на одязі, то гладити її рекомендується тільки з виворітного боку.

У разі наявності крім крепдешину інших тканин в якості нашивок або прикрас, весь одяг піддається виключно сухий очищення.