Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Тканина молескін - Особливості матерії

Серед розмаїття натуральних тканин, важко відшукати ту, яка змогла б надійно захистити людське тіло від різного негативного впливу, як навколишнього середовища, так і механічного пошкодження. Проте, особлива увага приділяється матеріалу молескіні, який використовується для створення спеціального одягу в багатьох професіях. Матеріал має гладку структуру, яка начебто відполірована.

особливості матерії

Виробництво молескіну починається з обробки бавовни. Він проходить особливу технологію плетіння. В процесі виготовлення додається відразу кілька додаткових ниток, які істотно зміцнюють готовий виріб.

До головних якостей матерії відносяться:

  1. Дуже високий рівень міцність і стійкість до пошкоджень при постійному використанні.
  2. Ідеальна гладкість.
  3. Зручність під час використання одягу.
  4. Крізь матеріал не проникає пил.
  5. Готовий виріб дуже легко чиститься.

У деяких випадках матеріал набуває деяку сипкість. Викликана вона тим, що під час створення використовується дуже часте переплетення і виходить ідеально гладка нитка. При цьому матерія під час прошивки голкою ушкоджується. Є навіть такий вислів - прорубується.

Область застосування

З вищеописаних характеристик стає зрозуміло, що тканину в більшості випадків використовується для створення спеціального одягу. Призначена вона для технічного персоналу, що працює на різного роду підприємствах. Популярна вона серед персоналу обслуговуючого атомні станції, хімічні комбінати і металургійні цехи. Нерідко з молескіну можна побачити наряд медпрацівників або співробітників комунальних служб населеного пункту.

Слід зазначити, що тканина має численні види. Залежно від них їх також успішно застосовують в армії, в книжкових видавництвах (створюються палітурки книжок), при обробці натуральної шкіри (покрівельний матеріал).

Якщо під час виготовлення використовується якісна сировина, то можна пошити з готової тканини верхній одяг. Якщо ж до матерії ще додати сучасні способи прикраси, то вийти справжня дизайнерська річ.

Головною перевагою тканини перед натуральними аналогами, є не барвистий колір і блиск, але унікальна структура, що дозволяє надійно захистити людське тіло в самих різних умовах.