Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Натуральна замша и все о ней

Це тканина, зазвичай бавовняна або шовкова. З однієї зі сторін на ній є ворс. Ця назва була дана їй через те, що вона дуже схожа на натуральну замшу. На відміну від синтетики, натуральний матеріал (шкіра тварини), піддається спеціальній обробці жирами. При цьому ця тканина стає стійкою до проникнення вологи і набуває особливої м'якість.

Натуральність і штучність

Популярність натуральної замші виправдовується тим, що її застосовували ще в давні часи. Перші офіційно підтверджені відомості зачіпають процес дублення шкіри чорного козла або сарни. До речі, якщо поцікавитися значенням назви матеріалу, то аналог можна зустріти у французькій мові, яке і позначає це граціозна тварина. До російським народам воно перейшло з польського прислівники.

Сьогоднішні технології дозволили створювати матеріали з шкір будь-яких тварин. Вважається, що натуральна замша відноситься до дорогої тканини. З неї виготовляють:

  1. Верхній одяг.
  2. Рукавички.
  3. Сумки.
  4. Взуття.
  5. Ремені.

Головними позитивними властивостями виробів вважається їх стійкість до швидкого псування, підвищеної міцності і еластичності. Визначити можна по запаху натуральної шкіри. Замшу можна шити але дуже акуратно.

Трохи пізніше умільці навчилися виготовляти і штучний аналог. Їй також можна надати стійкості до механічних пошкоджень, особливо якщо матеріал тривалий час обробляти вологовідштовхувальними розчинами.

технологія виготовлення

Варто зауважити, що готова продукція практично нічим не відрізняється, по зовнішньому вигляду, від натурального матеріалу. Усього розроблено дві методики, які використовуються при створенні штучної замші.

Спочатку, за основу, береться тканину. Часто на неї приклеюють замшу, яка була створена з поліестеру. У цьому випадку часто використовується спеціальний клей, який містить певну кількість стандартного ПВА. Допускається варіант ламінування її допомогою термічної обробки. Зверху на матеріалі закріплюється шар тефлону. Таким способом вдається відштовхувати бруд і рідина.

Другий варіант виготовлення штучної замші на увазі використання спеціального щіткового верстата. З його допомогою здійснюється розщеплення волокон на більш дрібні частинки.

Остання розробка коштує трохи дорожче, ніж її синтетичний аналог. Вважається, що ткана штучна замша більш стійка до пошкоджень і з часом не деформується.