Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Що таке тканину Таффета

Таффета - це особливий вид синтетичного полотна, яке виготовляється за допомогою створення дуже простого сплетення ниток. Найчастіше для створення цього виробу використовується поліестер або нейлон. У деяких випадках виробники можуть завдати специфічний захисний шар. Допускається виготовлення гладко пофарбованого полотна або з набитим малюнком.

властивості матеріалу

Найчастіше властивості залежать від того сировини, що використовується під час виробничого процесу. У підсумку, ми отримуємо досить легкий матеріал, який володіє легкістю і незначним блиском. Зазвичай полотно не схильне до деформації, а при намоканні досить швидко висихає.

Виділяють такі переваги полотен:

  1. Підвищено еластичність.
  2. Водонепроникність.
  3. Стійкість до пошкоджень.
  4. Еластичність.

При цьому вагомим недоліком можна вважати тільки те, що тканина швидко електризується, а також має низький показник гігроскопічності.

Якщо вихідним матеріалом є поліестер, то такий виріб набагато краще протистоїть псування. При цьому з'являється велика стійкість до зміни температури, а також до сонячного світла.

Якщо виробник вирішив використовувати будь-які просочення, то матеріал втрачає легкість. Але, при цьому в неї з'являються нові позитивні якості.

Продукція, що виготовляється одяг

Якщо матеріал не піддавався просочення, то його можна сміливо використовувати як підкладку. В таких речах можна забути про багатьох незручності, до того ж він не порушує нормальний мікроклімат. Його можна використовувати для пошиття одягу алергікам. Якщо створити на полотні малюнок, то він збережеться на довгий час. У разі використання тонкого матеріалу - виходить якісне приховування внутрішніх тканин. В іншому випадку, при обробці більш товстого полотна, одяг набуває форму.

У разі, коли Таффета просочується другорядними матеріалами, то її найчастіше застосовують для пошиття спортивного або верхнього одягу. У деяких випадках допускається створення аксесуарів. Такі куртки здатні утримати не тільки вітер, а й вологу. Якщо доповнити крутку утеплювачем, то її можна спокійно застосовувати в найсуворіших областях планети. Саме Таффета стає прекрасним матеріалів для виготовлення камуфляжних рибальських і мисливських костюмів. Також, нерідко прикрашене полотно можна використовувати з метою створення якісного гірськолижного костюма.