Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Болоньєвих тканину синтетичний матеріал

Цей матеріал відносять до синтетичних видів. Головною умовою його популярності вважається стійкість до зовнішніх погодних умов, а також дуже простий чищенні.

Позначення болонєвій тканини

В процесі виготовлення тканини використовується полімерна нитка. Для отримання готової продукції, її переплітають. Цікавим фактом є те, що чим тонше використовувалася нитка , тим міцніше виходить вихідне полотно. Головною відмінністю від більшості штучних тканин є те, що матеріал практично не здатний пропускати повітря або вологу. А адже вони необхідні для комфортного використання одягу.

Якщо доторкнутися до цієї тканини, то можна відчути знайомі відчуття шовку. Причому відрізняється особливою тонкістю. Також, слід пам'ятати, що в більшості випадків вона створюється в більш темних кольорах. Цим і пояснюється її використання в сиру і досить брудну погоду.

виготовлення матеріалу

Як можна зрозуміти з назви, перше полотно штучного походження надійшло з населеного пункту під назвою Болонья. Це містечко в Італії. Сьогодні цей матеріал можна зустріти практично в будь-якій країні світу.

Процес виготовлення на увазі використання капронового волокна. На його виворіт наносять специфічна сировина в два, а часом і три шари. При цьому:

  1. Перший шар вважається самим в'язким. Зазвичай використовується акрилова кислота та полімер в розбавленому стані. До них домішується ще цілий ряд компонентів. За допомогою цього покриття тканину і отримує стійкість до води.
  2. Другий шар має на увазі меншу в'язкість, але склад залишається тим самим. Саме завдяки такому використанню тканина набуває презентабельний зовнішній вигляд.
  3. Третій шар нерідко має на увазі використання пудри з металевими частинками. Застосовується з метою отримання найбільш сприятливого поєднання якостей майбутнього виробу.

Переваг у такого виробу з'являється дуже багато. Фахівці запевняють, що цей матеріал досить міцний і стійкий до пошкоджень через нього шиють одяг. Значними недоліками вважаються тільки відсутність потоку повітря і псування при контакті з сонячними променями.

Зазвичай з цього матеріалу прийнято створювати спеціальний одяг або ту, яка буде використовуватися в якості захисту від дощу чи іншої негоди. Чистка відбувається досить легко, і не вимагає особливих умінь.