Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Приставний столик для швейної машинки

Приставний столик для швейної машинки виявляється вельми корисним виробом. Його застосовують з метою створення особливої техніки, яка називається квилтинг. Використовується він переважно для проведення робіт в домашніх умовах. Тому зазвичай це складні моделі, які можна зберігати в будь-якому місці приміщення. Більшість сучасних виробників швейних машин пропонує цей аксесуар разом з агрегатом. Але, якщо його в комплекті немає, то вам доведеться його докупити самостійно.

особливості столика

Головною відмінною рисою цього виробу є те, що під час роботи з ним, виріб слід приставляти до будь-якої додаткової поверхні. Зазвичай нею є стіна. Деякі умільці зуміли працювати з ним і в кріслі, а також на дивані.

Крім допомоги в створенні унікальних стібків і технік шиття, цей предмет несе в собі ще й красу для інтер'єру. Якщо у вас невелике приміщення, то з його допомогою можна відокремити робочу зону від решти кімнати. Головною відмінністю його вважається підвищена висота, яка відрізняється від журнальних аналогів. У моменти відсутності роботи, на ньому можна розміщувати різні елементи декору.

Створюємо столик самі

Часом, на покупку вироби не вистачає виділених коштів. Тому багато умільці збираються з власними силами і створюють такий предмет самі. Для проведення подібних робіт нам знадобиться:

  1. Фанера.
  2. Картон.
  3. Лінійка і фломастер.
  4. Лобзик.
  5. Кілька кріпильних елементів.
  6. Наждачний папір.
  7. Ніжки.

Насамперед необхідно виміряти параметри вашої швейної машинки. За отриманими результатами на картоні створюємо ескіз майбутнього столика. Коли він буде готовий, то за допомогою лінійки і фломастера його обриси переносять на фанерний лист. За раніше наміченим областям здійснюємо випилювання підібраною форми. В цьому випадку ми використовуємо лобзик, хоча при наявності навичок поводження з пилою, можна скористатися і нею.

Після обробки дерева лобзиком, краї стають грубими і шорсткими. Якщо їх не зачистити, то існує ймовірність появи скалок. Дрібної наждачкою акуратно знімаємо непотрібні шари.

Далі, в нижній частині, яка буде спрямована до підлоги, створюємо невеликі позначки у вигляді поглиблень для ніжок. Їх кріпимо або клеєм, або раніше приготованими саморізами. У підсумку ми отримуємо прекрасну альтернативу дорогому обладнанню, хоча воно і не замінить вироблену в цеху меблі.