Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Фоаміран обробка і які є інструменти

В сучасних умовах наукового прогресу, кожен новий день відбуваються нові відкриття. Торкнулися вони й рукоділля. Зараз популярність набирає новий матеріал, який отримав назву фоаміран. Альтернативним назвою, яке описує його, вважається пластична замша. Також, серед рукодільниць відомі назви ревелюр і пориста гума.

Інструменти для обробки

Так як матеріал з'явився порівняно недавно, то багатьом швеям цікаво, як же з ним працювати. Ми постараємося розкрити цей секрет і почнемо з інструментів, які можуть стати надійними помічниками в роботі:

  1. Ножиці . Це стандартне пристосування і знайоме кожній швачки. З їх допомогою з цього матеріалу можна вирізати ту форму, яка вам необхідна. Якщо ж ви створюєте незвичайне виріб, то вам можуть знадобитися фігурні ножиці. З їх допомогою можна створити незвичайні краю, наприклад, листочків.
  2. Фігурні дироколи. Ці пристосування прекрасно підходять для виготовлення найрізноманітніших фігурних виробів невеликого розміру. З їх допомогою значно прискорюється процес вирізання невеликих деталей. Більш того, отримана форма буде виглядати набагато краще, ніж після обробки ножицями.
  3. Клейовий пістолет. За допомогою цього механізму можна розрахувати порцію клею для невеликих деталей. Використовується зазвичай речовина, яким склеюють гуму.
  4. Зубочистки. Цей, на перший погляд, незвичайний інструмент, допоможе при виконанні дуже тонких робіт.

Поширені техніки обробки

Зазвичай, щоб забезпечити якісну обробку ревелюра, нам знадобитися скористатися відразу декількома методиками. Всі вони досить прості і не повинні викликати ускладнень у досвідченого майстра.

В ході однієї з таких процедур, необхідно використовувати праску. Ця техніка здатна додати матеріалу незвичайних форм і характеристик.

Зазвичай з ревелюра створюють штучні прикраси. Їх можна використовувати для створення одягу або головних уборів. Тому в більшості випадків нам знадобиться дріт, яка використовується флористами для закріплення букетів. Варто пам'ятати, що подібні вироби відрізняються різною товщиною, а так як і створювані елементи можуть мати різні параметри, то відразу необхідно закупити кілька різних варіантів в будь-якому швейному магазині .

Це ще не всі інструменти і методики, які можна застосовувати при роботі з фоаміріном. Але, більшість з них також прості і доступні.