Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Вологодський льон які особливості

Натуральна тканина, яка користується популярністю і проводиться виключно в країнах колишнього СРСР, вважається льон. Однією з його різновидів є вологодський матеріал, який виробляють в Російській Федерації. На сьогоднішній день приблизно 9 000 га землі віддано під вирощування цієї рослини.

Процес обробки сировини

Льон-довгунець, найбільш затребуваний сорт рослини для виготовлення тканин, проходить першу стадію тривалого процесу обробки, ще перебуваючи на полях. Коли рослина досягає приблизно 60-100 см довжини, його скошують. Обов'язково стежать за тим, щоб трава лягла рядами. У такому вигляді рослина залишають дозрівати протягом мінімум двох тижнів. У цей час відбувається вимочкі росами.

Відлежатися льон-довгунець збирається і відправляється на найближчу фабрику по обробці первинної сировини. У процесі попередньої підготовки до подальшого застосування, рослина піддається:

  1. Сушінні.
  2. Думку.
  3. Прочухана.

Тільки після цих процесів його відправляють в цех, де працюю прядильні апарати. Тільки після отримання необхідної пряжі, вона поставляється на виробництво. На кінцевій стадії здійснюється процес відбілювання і фарбування волокон.

Характеристики одержуваного матеріалу

Готовий продукт дозволяє власникові отримати чималі переваги власнику. По-перше, з найдавніших часів в цю тканину прийнято обертати немовлят. Звідси можна зробити висновок, що матеріал не тільки не викликає алергічні реакції, але і має ніжну поверхню. По-друге, лляна тканина має від природи дане антисептичну дію. По-третє, натуральні волокна дозволяють людині розслабитися, що дуже цінується виробниками одягу для сну.

При всіх цих позитивних якостях готовий одяг відрізняється дійсно гарним зовнішнім виглядом. Вона прекрасно переносить механічний вплив і використовується тривалий час, чим пояснюється практичність виробів.

Єдино, особливу увагу слід приділяти очищенню одязі із цього матеріалу. Сучасні виробники створюють спеціальні ярлички, які вказують на способи проведення чистки. Для підтримки одягу в первинному зовнішньому вигляді їх слід пріудержіваться.

З вологодського льону можна пошити чимало найрізноманітніших одягу. Цей матеріал користується популярність навіть у деяких сучасних модельєрів.

Швейний інтернет магазин