Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Який потрібен догляд за одягом з бавовни

На сьогоднішній день різноманітні види одягу активно виробляються з бавовни. Цей матеріал натурального походження має масу важливих переваг. В першу чергу в даному випадку необхідно виділити його максимальну міцність, досить тривалий термін експлуатації і відмінний рівень вбирання вологи.

Правила правильного догляду за бавовною:

  • проведення підготовчих дій до прання;
  • відповідальний підхід до прання;
  • сушка;
  • акуратна прасування;
  • відповідальне зберігання.

Якщо чітко відповідати всім вищевказаним правилам, то одягу з бавовни, незалежно від її особливостей, прослужить своїм власникам максимально довго. Під час прання, сушки та прасування людям необхідно правильно підбирати температурний режим. Це збереже речі в ідеальному стані навіть через значний проміжок часу.

Правильний підхід до зберігання

Ні в якому разі не варто допускати, щоб на речі, виготовлені з бавовни, потрапляла лимонна кислота. В такому випадку структура даної тканини буде достатньо швидко зруйнована. Пряме влучення природного світла також є серйозною небезпекою для бавовни. Якщо не дотримуватися відповідного правила, то навіть самі білосніжні предмети гардероба зіткнуться з жовтим відтінком.

Підвищена увага перш за все

На кожному предметі одягу з бавовни в обов'язковому порядку розташовується бирка. На ній, в свою чергу, вказані рекомендації виробника з приводу догляду. В першу чергу відповідну інформацію необхідно вивчати під час підготовки речей до прання. Виробники одягу турбуються про її збереження, через що радять прати її при певній температурі води. Сучасні пральні машини з легкість можуть працювати в заздалегідь встановленому режимі.

Правила догляду

Дуже уважно потрібно підходити до прання речей з бавовни. Оптимальний температурний режим в даному випадку дорівнює 40 градусам. Правда, поширюється це правило лише на кольорові предмети одягу. Для білих речей краще встановлювати максимальну температуру. Що стосується миючих засобів, то краще віддавати перевагу тим варіантам, які характеризуються найменшим рівнем агресивності. Подальшу сушку краще проводити при дотриманні кімнатної температури, а правильна прасування передбачає контроль вологи. Ні в якому разі не можна пересушувати речі.

деякі нюанси

Слід зазначити, що сучасні виробники досить часто лукавлять, коли додають до бавовни більше, ніж заявлені 5-10 відсотків синтетичних матеріалів. Для визначення підробки потрібно зробити деякі дії. Наприклад, підпалена нитка натуральної бавовни горить жовтим полум'ям, а не плавиться. Плюс до всього, натуральна бавовна не здатний відображати сонячні промені своїм блиском. Перевірити це можна просто піднісши річ до вікна.