Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Вчимося прошивати потаємні блискавку

Потайна блискавка зазвичай використовується при створенні жіночого плаття або спідниці. В останньому варіанті цей виріб можна непомітно розташувати в шві, які перебувати з боку вироби. У плаття же цей елемент розміщується на спині. Вважається, що для комфортного використання цих елементів одягу, необхідно вшити потаємну блискавку максимально якісно. При цьому важливо зрозуміти специфіку роботи і виконувати процедуру крок за кроком.

Кілька простих правил

Для грамотного вшивання потайної блискавки необхідно знати про секрети:

  1. До цієї процедури слід приступати тільки в тому випадку, якщо ви заздалегідь з'єднали два полотнища тканини на спідниці.
  2. У деяких ситуаціях допускається виконання особливої процедури блискавкою - її зсув. Для цього знадобитися перед її вшиванням створити намітку. Якщо ж у вас вже є досвід в проробляє подібних процедур, можливо, спростить роботу прікаливаніе шпильками стрічки до тканини. У деяких випадках можна виконати процедуру закріплення блискавки без сметиванія і використання шпильок. У цьому варіанті вам доведеться прострочити тасьму, використовуючи додатковий шов. При цьому важливо дотримати відступ від краю блискавки на 0,5 см.
  3. Для правильного виконання процедури пріточкі, рекомендується не створювати велику кількість тканини, як припуск. Тасьма повинна максимально близько розташовуватися до Обметочніе шву.
  4. Важливо простежити за тим, щоб закріпка блискавки була розміщена на кілька міліметрів нижче, ніж край спідниці.

Спеціальні пристосування

У роботі вам обов'язково знадобитися кілька інструментів і спеціальне обладнання. Насамперед варто потурбуватися про вибір спеціальної швейної лапки. Зазвичай, такий варіант вироби не поставляється разом з іншим обладнанням. Вона входить до комплекту в будь-якому швейному магазині.

potayna-molniya-sew-svit-min

Але, не тільки від цього елемента залежить успіх майбутньої роботи. Трапляється, що блискавка починає стовбурчитися. Сам по собі ця ситуація не зникне, а тому швачці доведеться прийняти деякі заходи щодо її усунення. Рекомендується перевірити натяг, яке утворюється у верхній і нижній нитки. Подібний недолік трапляється і в тому випадку, коли тиск швейної лапки злегка велике. Для усунення його знадобиться знизити цей вплив.

В кінці робіт рекомендується пройтися праскою по цьому місцю. Естетичніше виглядає приховування блискавки підкладкою.