Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Історія розвитку швейних машин

Багато власників швейних машинок навіть не замислюються про те, коли вперше була використана перша модель цієї техніки, хто її винайшов і як вона розвивалася протягом багатьох років людської історії. З іншого боку, це досить цікаві знання, хоча без них можна і обійтися в роботі.

Перша швейна машинка

Все почалося з відомого винахідника Леонардо да Вінчі. Цей майстер і просто геніальна людина творив в 15 столітті нашої ери. Саме йому належить перший проект, який, на жаль, йому не вдалося втілити в життя. Тільки через три століття одному німецькому винахіднику вдалося створити механізм, який копіював стежки вручну. Його ім'я Карл Вейзенталь. Трохи пізніше вже в 1970 році один англійський майстер розробив механізм ручний привід для швейної машинки і успішно його використовував. Його ім'я відоме історії як Томас Сент. Першим варіантом використання цього винаходу стає пошиття взуття, де підошва переміщається щодо голки вручну. Тимон, який проживав у Франції, винайшов специфічний агрегат, здатний створювати однонитковий ланцюговий переплетення. Ці вироби відомі історії, хоча попиту на них не було.

вдалі експерименти

Перша вдала модель швейної машинки була виготовлена в Сполучених Штатах Америки в 1845 році. Хоу, так звали розробника, отримує патент на машинку, яка здатна використовувати човниковий плетіння для роботи. Цей варіант істотно відрізнявся від попередніх виробів:

  1. Матеріал монтуватися тільки в вертикальному положенні.
  2. Переміщення здійснювалося лише по прямій лінії.

У той час багато кравці визнали цей винахід дійсної загрозою для їх роботи. Відмінною рисою вироби стає практичність у використанні.

Пізніші удосконалення

Уже в середині дев'ятнадцятого століття почали вносити зміни в роботу швейної машинки відомі майстри - Зінгер і Вільсон. У їхніх виробах матеріал нарешті можна було покласти на горизонтальну поверхню, а голка виконувала вертикальні руху. Переміщення тканини здійснюється за допомогою особливого коліщатка, яке має зуби. Вважається, що саме ці моделі стали настільки ж практичними у використанні, як сучасні моделі.

Поступовий розвиток нових технологи призводить нас до того, що ми починаємо інтегрувати в швейні машинки комп'ютера і задаємо виконання спеціальних програм.