Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Тканина ранфорс і її особливості

Ранфорс - одна з найвідоміших тканин, яка прирівнюється за якістю до всіх відомому сатин. Створюється вона з натуральних бавовняних волокон.

Позитивні якості

Незважаючи на те, що більшість тканин має безліч недоліків, говорити про ранфорса слід в загальному, і відразу про всі характеристики. Тому розглянемо їх докладніше:

  1. Міцність. Цей показник вважається досить хорошим, так як на одному квадратному сантиметрі зосередилося близько 50-60 ниток.
  2. Доступна вартість. Вартість трохи більше попліну, але набагато нижче сатину. При тому характеристики з останнім дуже схожі.
  3. Стійкість до зношування. Відповідно до загальноприйнятої статистикою, таке полотно може витримати близько 300 прань і залишається в колишньому вигляді. Така ситуація досягається завдяки особливому скручування ниток.
  4. Легкість обслуговування. Без проблем стирається і також легко прасується.
  5. Гладка поверхня і м'яка на дотик тканину. Такі особливості зробили матеріалу одним з претендентів для створення дитячої постільної білизни.
  6. Сминаемость. Тканина практично не мнеться.
  7. Не викликає жодних алергічних реакцій. У той числі не накопичує пил.
  8. З легкістю пропускає повітря.
  9. З легкістю вбирає вологу.

Це далеко не всі переваги, які сучасний ранфорс дає власнику. Проте, для того щоб вбрання білизна з матеріалу прослужило довше, рекомендуємо вам ознайомитися з правилами по його догляду.

Правила догляду

Головною відмінною характеристикою ранфорса є його практичність. Він не потребує якоїсь особливої процедури догляду. Можна прати навіть при 40 градусах, що дозволяє економити електроенергію. Якщо ж здійснюється прасування в домашніх умовах, то найкраще цю процедуру проводити на середній температурі.

Особливу увагу слід приділити на склад знову придбаного вироби. У деяких випадках, для поліпшення якості тканини, виробники можуть додавати в неї деяку кількість поліестеру, що істотно змінює деякі характеристики речі. У будь-якому випадку помітити цю особливість можна завдяки уважному вивченню етикетки.

Якщо зробити акцент на найбільш популярних тканинах, то ранфорс буде десь в числі перших, так як відрізняється прекрасним зовнішнім якістю і настільки ж привабливою вартістю.