Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Плюш - особливості і характеристики

За думкою, тканина з ворсом здатна створити в будь-якому приміщенні деякий комфорт і затишок. Серед великої різноманітності різних виробів виділяється плюш, як відмінний варіант для облагородження кімнати. Після пошиття текстильна продукція виходить м'якою і приємною на дотик. Для багатьох людей плюшевий плед є прямим нагадуванням про дитинство.

Переваги та недоліки плюшу

Як і будь-яка інша тканина, той матеріал має власні недоліки і позитивні властивості. Серед них:

  1. Естетичний зовнішній вигляд.
  2. Швидка псування виробів при неправильному догляді.
  3. Міцність.
  4. Складність при виведенні плям.
  5. Прекрасно ізолює тепло.
  6. Дуже швидко збирає пил.
  7. Універсальний у використанні.
  8. Деякі види мають дуже високу ціну.
  9. Довгий час зберігає форму і колір.

vidi-tkani-plush-textil-shveinyi-svit-1

При цьому слід враховувати те, що для створення певного виду плюшу використовуються різні матеріали. Тому деякі недоліки чи переваги можуть помінятися місцями. Наприклад, на відміну від синтетики і шерсті, шовк не здатний увібрати в себе пил, хоча перші матеріали коштують набагато дешевше.

Основні характеристики

Як вже говорилося вище, плюш має ворс, який створюється досить довгим. Відмінною рисою тканини є те, що на певній ділянці полотна ворсинки можуть бути відсутніми або бути коротше - все залежить від дизайнерського рішення. Для того щоб зручно використовувати плюш, ворс зазвичай пригладжують на одну зі сторін. Під час же виготовлення для його обробки використовують спеціальні щітки. У повсякденному житті для цих цілей служать звичайні вироби для чищення одягу. Довжина ворсу може досягати значних 16 мм або бути мінімальною - 3 мм. Густота ворсу значно нижче, ніж у оксамиту, хоча рідкісним його також не назвеш.

vidi-tkani-plush-textil-shveinyi-svit-2

Згідно сучасним технологіям виготовлення плюшу, в якості сировини використовується кілька різних видів ниток і матеріалів. Ворс може придбати тиснення в процесі виготовлення. Малюнок на тканині можна створити завдяки використанню спеціальних трафаретів. Завдяки наявності подібних зображень тканину набуває особливого зовнішній вигляд.

Згідно з відомостями від професійних майстрів, тканину легко підлаштувати під потреби швачки. При драпіровці не виникає будь-яких видимих пошкоджень, таких як заломи, лисини та ін. Популярність плюшу обумовлена відмінними теплоізоляційними характеристиками.