Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Прекрасна тканина шифон

Шифон завжди залишається одним з найбільш затребуваних матеріалів, які користуються популярністю. Згідно зі статистичними даними цей матеріал цілком заслужено лідирує серед списку найлегших тканин. Завдяки тому, що нитка дуже сильно скручується під час обробки, готове полотно набуває вельми легка вага і прозорість.

Виготовлення шифону

На самому початку історії розвитку цього виду тканини, її створювали виключно з шовку. При цьому її вартість була дуже високою. Нині ж тканину зуміли створювати практично з будь-якого вихідної сировини:

  1. Синтетика.
  2. Натуральні волокна.
  3. Штучні волокна - віскоза.

Крім використання одного з виду волокна, деякі фахівці зуміли створити комбінований матеріал.

Особливості шифону

Зазвичай шифон використовують для створення жіночого одягу. Так як тканина дуже легка, то і використовується вона переважно для пошиття літнього одягу. Іноді з неї створюють вечірні сукні, а також деякі елементи дитячого одягу.

tkan-shifon-min

Часто можна шифон зустріти при виготовленні штор і фіранок, декоративних елементів інтер'єру, прикрас, палантинів і т. Д.

Головним достоїнством тканини є те, що вона дуже красиво виглядає. Але, при цьому вона дуже погано очищається. Шифон має багато різних переваг, основним з яких виділяють його проникність повітря. З основних недоліків слід відзначити те, що необроблені краї дуже швидко обсипаються.

Якщо ж використовується натуральний шовк, то виріб швидко вицвітає, а під час прання може злиняти.

Деякі рекомендації по догляду

Якщо шифон дістався зі справжнього шовку, то найкращим варіантом є доставити його в спеціалізовану хімчистку. У домашніх умовах його категорично не можна прати. Якщо збираєтеся розгладити утворилися складки, то найкраще це зробити, включивши особливий режим, а також попередньо поклавши з вивороту ганчірочку.

Якщо ж волокна синтетичні, то можна випрати річ і самостійно. При цьому не рекомендується застосовувати до виробу будь-яких спеціальних рухів, так як в будь-який момент можна остаточно пошкодити тканину. Прання дозволена лише при 30 градусах. Приблизно такі ж правила застосовуються і до шифону, який створений з штучних волокон. В останньому випадку варто відмовитися від прання в пральній машинці.

Швейний інтернет магазин Вишивальна машина купити