Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Плис - матеріал для кожного будинку

Плис відноситься до тих матеріалів, які мають ворс. Тканина відрізняється м'якістю і практичністю, що дозволяє застосовувати його в якості відмінного матеріалу для створення комфорту в будь-якому будинку. Виготовляється найчастіше з бавовняного сировини. На тканини практично завжди є специфічний рубчик. Професіонали характеризують цей вид матеріалу як оксамит, що має значно більший ворс.

Головні характеристики тканини

Так як плис створюється з бавовняного сировини, то і характеристик він має з ним схожі:

  1. Матеріал не містить шкідливих для здоров'я людини токсинів або інших речовин.
  2. У готових виробах не селяться пилові кліщі, що є відмінним способом уберегти свій будинок і його мешканців від алергії.
  3. Плис рекомендується до вживання тим, хто страждає від різних видів алергій і астми. Інші види алергічних реакцій не викликає.
  4. Такий елемент як бавовна дозволяє тілу купувати ту температуру, яка йому необхідна в певну пору року. У літню спеку він не нагрівається, а в зимовий не дозволяє проникнути холоду.
  5. Відмінно вбирає вологу. Але залишається сухим.
  6. При тактильному контакті спостерігаються такі відчуття, як при дотику до оксамиту - м'якість, теплота.
  7. Красиво виглядає в будь-якому будинку.
  8. Стійкий до зовнішніх умов.

До негативних моментів відноситься те, що під час прасування виробів варто приділяти особливу увагу налаштувань праски. У деяких сучасних матеріалах використовується так само і синтетика, яка притягує пил і деякі великі частинки бруду.

Застосування для людини

З плису створюється велика різноманітність найвишуканіших виробів, які можуть використовуватися в побуті. По-перше, це домашній текстиль - ковдри подушки, покривала та ін. По-друге, з плису створюють одяг для дорослих людей і дітей. Причому вона може мати саме різне призначення - від домашніх халатів, до маскарадних костюмів і повсякденних речей. По-третє, з плису виходить відмінна одяг спеціального використання. По-четверте, як і оксамит, матеріал досить часто використовується меблевими майстрами. З нього виходять вишукані крісла, пуфи, стільці, дивани і ін.

Рідше плис можна побачити як матеріал для створення м'яких іграшок, різного роду аксесуарів, а також декоративних виробів.