Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Груба тканина гарус і її використання

Гарус - тканина, що володіє всіма позитивними якостями, які присутні у синтетичного вироби, але при цьому виготовляється виключно з натуральних матеріалів. І основним з них є дуже низька вартість. При цьому з'являється екологічна чистота полотна і, як факт, більший попит серед споживачів.

особливості виробництва

Низька вартість в даному випадку означає використання найдешевшого сировини. Їм є бавовна, який відноситься до нижчого сорту. Готова тканина відрізняється грубістю, часом надмірною щільністю і жорсткістю.

Процес виробництва передбачає використання спеціально верстата. На ньому вдається створити переплетення полотна. Далі процес виготовлення має на увазі нанесення малюнка. Гарус славиться тим, що орнамент створюється з двох сторін.

Позитивні якості

Так як будь-яка натуральна тканина має чимало схожих характеристик (екологічна чистота, простоту догляду та ін.), Зупинити увагу читача слід на лише на деяких:

  1. Щільність і міцність. Через те, що в процесі виготовлення застосовується сировину самого нижчого сорту, готова продукція отримує незвичайну щільність. Саме вона і є тим самим фактором, що забезпечує значну міцність і стійкість перед зносом.
  2. Відсутність статичної електрики. Гарус ніколи не накопичує в собі електричні заряди.
  3. Терморегуляція. В цьому випадку приділяється увага більш бавовні, який має унікальну властивість холодити в спеку і гріти в холоднечу.
  4. Форма. Жорсткість тканини дозволяє будь-якому виробу зберігати свою первинну форму навіть після кількох чисток.
  5. Низька вартість.

Єдиним істотним недоліком такої матерії є неприємна грубість і жорсткість під час дотику.

застосування гарусу

Найбільш поширений гарус при виготовленні текстилю для дому. З нього виходять відмінні штори на вікна, скатертини на столи та покривала для меблів. У сучасному світі з гарусу виготовляють найбільше штор і ширм. При цьому малюнок тканини як раз і відповідає застосуванню.

Також, використовується матеріал для створення різного роду тентів. Вироби прекрасно захищають від сонячного світла в спекотні літні дні. При цьому не виникає відчуття парникового ефекту, який нерідко присутній у водонепроникних тканин.