Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Маркізет - опис і головні характеристики

Маркізет - назва дійсно давнє і є частиною титулу, який раніше використовувався в країнах Європи для виділення статусу людини або сім'ї. Стає зрозумілим, що використовувати подібні матеріали могли далеко не всі люди - його вартість була досить велика. У сучасному світі ситуація змінилася в позитивну сторону з ціною, але дістати такий матеріал стає важче з кожним роком. Проте, він користується заслуженою популярністю серед споживачів.

Головні характеристики

Як і у кожного дорогого матеріалу, у марікзета є чимало позитивних якостей:

  1. Екологічна чистота. Тканина виробляється виключно з натуральних компонентів і безпечна для використання.
  2. Чи не волає алергії і висипки на шкірі.
  3. Матеріал має високу гігроскопічність.
  4. У такій тканині не будуть розмножуватися бактерії.
  5. Повітропроникність залишається досить високою, що запобігає надмірному потінню тіла.
  6. Вироби з маркізету виглядають вишукано, дорого і дуже красиво.
  7. Не вимагає особливого догляду і використання спеціальних інструментів. Одяг з тканини легко піддається прасування і прання, як руками, так і в пральній машині.
  8. Вироби з матеріалу завжди залишається легкими. Їх практично не відчуваєш під час носіння. Тим не менш, вона залишається міцною і стійкою до пошкоджень.
  9. Одяг навіть після кількох чисток відмінно тримає форму, не піддається негативному впливу сонячних променів і не витягується.

Головним недоліком такого виробу є обробка при пошитті. Матеріал сильно обсипається, а в місцях з'єднання (на швах) може розходитися.

Область застосування

Так як в сучасному світі цей матеріал з кожним роком йде в історію, з нього створюють не так вже й багато речей. Проте, посилаючись на історичні відомості та результати роботи сучасних майстрів, можна з упевненістю сказати, що маркізет використовується практично скрізь.

Найчастіше з нього створюють жіночий та дитячий літній одяг - костюми, сарафани, сукні та ін. Чоловічий одяг обмежується лише пошиттям сорочок. Завдяки своїм позитивним характеристикам саме в літню пору такий одяг буде привносити в побут необхідний комфорт. Нерідко в житлових приміщеннях можна зустріти штори і постільна білизна з маркізету. Але, воно буде коштувати чималих грошей.