Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Тканина піке та її особливості

Назву свою матеріал отримав у Франції. З тих пір він користується популярністю серед споживачів, як готового одягу, так і самої тканини. Існує чимало різних типів матеріалу, який дозволяє використовувати його практично в будь-якій сфері діяльності людини.

Характеристики матеріалу

Як і у більшості виробів, які людина використовує для створення одягу або іншого текстилю, піку має свої особливості, переваги і недоліки:

  1. У складі готового виробу немає будь-яких токсичних компонентів.
  2. Тканина піку, а відповідно і одяг з нього, не потрібно спеціально прати. Простота догляду забезпечує легкість очищення.
  3. Абсолютно безпечна для алергіків і малих дітей.
  4. Прекрасно «дихає» на тілі людини. Ідеально підходить для виготовлення літнього одягу.
  5. Піке має особливі антибактеріальні властивості. У таких виробах не може завестися пиловий кліщ або який-небудь вид грибка.
  6. Швидко вбирає рідини, а тому вважається найбільш сприятливим для виготовлення рушників.

Застосування тканини піку

Всі ці характеристики, а також легкість в обробці готової тканини, дозволяють створити з неї численні елементи не тільки одягу, але і декору.

tkan-pike

Зазвичай з неї шиють жіночий верхній одяг, чоловічі сорочки та футболки, дитячі комбінезона і верхній одяг, шапки. Нерідко можна зустріти і вироби з піке в домашній обстановці. Досить високо цінується тканина як рушники, серветок, скатертин на стіл або халата. З невеликих відрізків тканини можна створити декорування основного одягу. Нерідко створюються манжети або коміри з цього матеріалу.

Популярність матеріалу принесла фірма під назвою Lacoste, яка займалася на той час випуском чоловічих сорочок з піке. Трохи пізніше вони стали настільки популярними, що попит на них до сих пір досить високий.

Догляд за піку

Спеціального обслуговування вироби з цього виду тканини не вимагають. Тому складне і громіздке спеціальне обладнання не знадобиться. Тому можна сміливо закидати речі в домашню пральну машинку і не турбуватися за їх пошкодження. Всі показники, яких слід дотримуватися при пранні, часто вказують на ярлику виробу. Якщо ж сорочка вийшла з під швейної машинки домашнього майстра, то слід пам'ятати, що температура води в агрегаті не повинна перевищувати 40 градусів. Сушити виріб можна в барабані машинки, а прасування допускається стандартним праскою.

Швейний інтернет магазин