Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Тканина атлас - плюси і мінуси даної тканини

Серед величезного розмаїття існуючих на сьогоднішній день тканин, атлас завжди залишається модним. За допомогою даного матеріалу без проблем можна зробити святкові наряди та інші виробів. Справа в тому, що тканина атлас має унікальний сяючим відтінком, який відразу ж асоціюється з особливим заходом. Саме тому досить рідко тканину атлас призначається для виготовлення повсякденного одягу.

Плюси тканини атлас:

  • довговічність;
  • міцність;
  • гипоаллергенность;
  • гігроскопічність.

Ще одна позитивна особливість представленої тканини полягає в тому, що вона абсолютно не здатна завдавати шкоди людському тілу. Більш того, натуральний шовк, який знаходиться в основі атласу, сприятливо діє на шкірний покрив, в результаті чого вона стає більш пружною, бархатистою і гладкою.

незначні мінуси

У процесі використання речей з тканини атлас в обов'язковому порядку необхідно знати її певні особливості. Відповідний матеріал є досить важким. До того ж з часом одяг може розтягнутися, через що краще не надавати перевагу обтягуючим виробам. Прання краще не робити в дуже гарячій воді, адже речі після цього можуть сідати. До того ж атлас являє собою сипучий матеріал.

Основні різновиди

Найбільш популярними на сьогоднішній день є візерункові і гладкофарбований атласні тканини. Відмінності також можуть полягати в способі нанесення візерунків. Наприклад, тиснення виробляється шляхом видавлювання. При цьому використовується гравійований термовал. Відомим також є і друкований візерунок, який наноситься на тканину за допомогою спринтера. В якості альтернативи можна використовувати спеціальні вали. Така різноманітність свідчить про те, що кожен споживач зможе підібрати для себе ідеальний одяг з атласної тканини.