Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Властивості і параметри тканини віскоза

Віскоза являє собою цікавий і дуже популярний матеріал, який поступово все частіше використовується для виробництва найрізноманітніших виробів. Почати слід з того, що в основі цього матеріалу, який відноситься до синтетичної групі, лежить натуральна сировина. Правда, виходить тканину штучним шляхом. Унікальність віскози полягає в тому, що вона за своїми деякими параметрами цілком може походити на відомі натуральні тканини.

Основні різновиди матеріалу:

  • текстильна;
  • технічна;
  • штапельні волокна.

Залежно від індивідуальних властивостей з даного матеріалу цілком можна виготовляти високоякісну чоловічий та жіночий одяг. А з красивими і якісними швами допоможуть спрявятся подвійні голки для швейних машин . Технічна нитку, в свою чергу, оптимально підходить для виробництва целофану, мочалок, а також всмоктують тканин. Не є винятком навіть автомобільні покришки досить високої якості.

стадії виробництва

На сьогоднішній день процес виготовлення тих чи інших речей, в основі яких лежить саме віскоза, продуманий до дрібниць. В першу чергу з целюлози виходить прядильний розчин. Формування нитки відбувається за рахунок методу продавлювання віскози через спеціальну фільєра. Для досягнення найкращого результату в даному випадку обов'язково використовується кислотна ванна. Тільки після цього наступають етапи обробки і сушки.

отримання віскози

Волокна відповідного синтетичного матеріалу виробляються з деревної целюлози. Для досягнення поставленої мети на спеціальних підприємствах деревину необхідно ретельно подрібнити. У стані тріски вона буде максимально готова для подальшого використання. В першу чергу відбувається відварювання в лужному розчині. Як наслідок, утворилася сіра маса стикається з ретельним відбілюванням, а також наступним пресуванням. Виготовлені картонні листи потім вже сміливо можна відправляти на підприємства з переробки. Саме там з даної сировини виготовляються нитки.