Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Сучасна тканина нате - властивості і переваги

На думку споживачів, які використовують тканину нате для створення речей за допомогою швейних машинок, це залишає незабутні враження. Її можна зустріти в двох різних інтерпретаціях - або ніжну і приємну на дотик, або ефектну і блискучу. У будь-якому випадку про неї доведеться розповісти більше, щоб навчитися грамотно використовувати матеріал для створення різних красивих речей.

Характеристики виробу

Тканина нате має досить схожі з шовком властивості, а саме:

  1. Найголовнішою особливістю є легкість матеріалу. Тканина пропускає потоки світла, що дозволяє, будь-то би відчувати невагомість вироби.
  2. Тканина дуже вибаглива до вологи. Якщо використовувати її в приміщенні з підвищеним цим параметром, то можна з легкістю пошкодити одяг. Лише повністю сухий матеріал має стійкість до механічного пошкодження.
  3. Якщо використовувати незвичайний або складний крій, то готова продукція набуває неймовірно вишукані обриси і притягує погляди.
  4. Якщо тканина створюється на основі шовку, то вона стає стійка до деформації, а саме до розтягування.

tkan-nate-colorful-knitted-fabric-shveinyi-svit-min

Але, незважаючи на такі значні переваги, матеріал все ж має і деякі несприятливі моменти:

  1. Якщо тривалий час перебувати в такому одязі під Сонцем, то вона починає втрачати фарби. Це ж стосується і процесу сушіння на вулиці. Одяг найкраще вішати в затемнені ділянки двору, куди не проникають сонячні промені.
  2. Використовувати тканину нате в своєму швейному справі рекомендується тільки досвідченим майстрам. По-перше, після того, як зріз буде зроблений, відбувається швидке подрібнення кінчиків. По-друге, він дуже слизький і його складно утримати в руках під час крою.

Що можна пошити?

Після того, як властивості тканини були встановлені, напевно з'являється інтерес у швачки до того, що з нате можна створити. Найбільш часто з подібного роду матеріалів створюється жіночий одяг - спідниці, сукні, сарафани та ін. Також, матеріал нерідко використовується як засіб для пошиття штор на вікна або покривав для дивана або ліжка.

Також, нерідко з нате можна побачити і верхній одяг. У більшості випадків його використовують для пошиття жіночих костюмів, пальто або плащів. Доповнити ефектність натуральної тканини нате може лише те, що вона невибаглива в обробці. Речі з нате не потрібно гладити, так як матеріал практично не мнеться.