Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Махрова тканина для всіх членів сім'ї

Напевно, немає такої людини, яка б жодного разу не чув про махрової тканини. Матеріал міцно закріпився в повсякденному житті і найпростішим виробом вважається рушник, яке використовується кожним членом сім'ї по кілька разів на дню.

Процес виготовлення і використовувані компоненти

Для того щоб отримати приємну на дотик махрову тканину, необхідно ретельно обробити натуральна сировина - льон, бавовна і новий популярний бамбук. Специфіка виготовлення тканини на увазі створення вироби, яке можна було б постійно використовувати, багато прати при високих температурах. Остання умова запобігає появі в готової продукції штучних волокон. Їх, звичайно, можна використовувати, але тільки в мінімальній кількості.

Незважаючи на те, що махрова тканина відноситься до ворсових матеріалів, її виготовляють з істотними відмінностями. Полягає процес виготовлення не у виборі окремої нитки, а в використанні основний. При вільному її використанні виходить незначного розміру петля, яка і створює добре відомий махровий ворс.

Залежно від використання вироби, ворс може бути створений як з одного боку, так і з обох. Завдяки наявності спеціальних навичок обробки, тканина піддається стрижці. Саме після неї можна отримати незвичайний візерунок на готової продукції.

Характеристики та недоліки

До головних позитивних характеристик махрової тканини слід віднести:

  1. Гігроскопічність.
  2. Гіпоалергенність.
  3. Зносостійкість.
  4. Антибактеріальну дію.
  5. Ефект масажу.
  6. Стійкість до зміни форми.
  7. Регулювання температури тіла.
  8. Незмінність кольору.

В сучасних махрових виробах можна виділити лише два істотні недоліки. По-перше, після чергової прання рушник або халат досить довго сохне. По-друге, махрова петля, яка присутня на будь-якому виробі, може з легкістю зачепитися за будь-яку поверхню. В результаті з'являються затяжки, які з часом лише збільшуються.

З махрової тканини в сучасному світі створюються елементи одягу і засоби особистої гігієни. Тканина відмінно підходить для повсякденного використання всіма членами сім'ї. Особливо комфортно почувається навіть дитина на постільній білизні з цього воістину дивного і комфортного матеріалу.