Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Швейна машинка для шкіри

Натуральна шкіра завжди помітно вирізнялася на тлі інших матеріалів. Завдяки їй одяг та інші аксесуари стали виглядати водночас елегантно і практично. Така популярність чревата високою якістю натурального матеріалу. Втім, його наявність завжди здорово позначалося на ціннику одягу. Ось чому багато хто замислюється про придбання швейної машинки, але не всі знають яка саме підійде для такого пошиття. Матеріал товстий і міцний, тому при виборі приладу і аксесуарів для нього потрібно бути особливо уважним.

Що необхідно для пошиття

Пошиття шкіряних виробів - це окремий вид швейних робіт. Від користувача потрібно не тільки наявність спеціальної машинки, але і додаткових інструментів, таких як різні лапки, голки і навіть спеціальні нитки.

Швейні машинки з самого початку були призначені для роботи з тканинами. Натуральний матеріал їм не подужати, так як він володіє особливими властивостями. Наприклад, щоб зробити один прокол необхідно:

  • велике зусилля елеутропрівода;
  • більшого розмаху лапки;
  • товста голка.

Важливо використовувати правильну технологію під час пошиття. Буде потрібно якомога менше проколів і дірок, тому знадобитися стібок розміром 6-8 мм. Прилад потрібно оснастити міцними металевими вузлами. Крім того, необхідно дати можливість встановити великий стібок і великий розмах лапки.

Для того щоб шкіра просувалася плавно необхідно заручитися особливим вузлом двигуна. Зазвичай він встановлений у промислових моделей, у яких рейка рухається разом з лапкою і голкою. В цьому випадку вона буде просуватися нормально. Чи не виникне зайвих проколів, а шов вийде акуратним.

Чи можливо скористатися побутової моделлю?

Як бачимо, шкіра піддається для промислових машинок, але чи можливо пошити щось з наявністю побутової моделі? Тут запитується питання про якість і вміст кожної такої машинки. Сьогоднішні моделі випускаються зі слабкими вузлами для того, щоб час на процес пошиття зменшити до мінімуму. Щоб пошити виріб зі шкіри доведеться навантажити вузол до максимуму, тому є ймовірність поломки. До того ж знадобитися оснастити прилад товстої голкою, щоб прорубати матеріал, а не проколювати його. Ось чому для цього виду пошиття прийнято використовувати гостру голку, а не маленьку голку.