Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Що необхідно новачкові для початку робіт?

Якщо людина вирішує почати займатися роботою над створенням одягу, її прикрасою і іншими швейними діями, то він повинен пам'ятати про ретельному відношенні до кожного моменту. У більшості випадків від якості обраного інструменту залежить не тільки успіх роботи в цілому, але і настрій, з яким працює людина.

Робоче місце

Насамперед необхідно створити те місце, де ви будете проводити багато часу за роботою. Обов'язковою умовою при його виборі має стати висвітлення. Його має бути більш ніж достатньо. Також, воно повинно залишатися комфортним навіть після декількох годин використання.

chto-nuzhno-dlja-sozdanija-odezhdy-2

Поблизу нього слід помістити органайзер. Це спеціальне виріб, який вміщатиме всі деталі, елементи і окремі частини обладнання та інструментів. Саме вони можуть знадобитися в будь-який момент роботи.

Ножиці для швачки

Якщо ви вирішили займатися швейним справою, то вам обов'язково знадобляться ножиці. При цьому у вас повинні бути як канцелярські вироби, так і спеціальні кравці. Першими зручно створювати викрійки з паперу.

Для професіоналів має значення наявність особливого інструменту для легких і важких видів тканин, а також наявність невеликих ножиць для дрібних робіт. Варто задуматися про якісні товари, а вони, як відомо, не бувають дешевими.

chto-nuzhno-dlja-sozdanija-odezhdy-4

При виборі в магазині виробів, варто звернути увагу на кілька моментів:

  1. Зручність використання. Інструмент повинен розміщуватися в руці комфортно, не заважаючи роботі.
  2. Гострота лез. Краще взяти з собою кілька клаптів тканини різних видів. Різати рекомендується в кілька шарів.

вимірювальні аксесуари

Найчастіше використовується вже готовий ескіз вироби, який відображений в будь-якому журналі. За допомогою стандартної кальки його легко скопіювати. Для створення самостійних ескізів, можна скористатися особливою міліметрової папером. Нерідко фахівці використовують звичайну поліетиленову плівку. Для її вимірювання може знадобитися спеціальна рулетка або лінійка. Кращим варіантом вважається пластик, як з нього простіше видалити фломастер або крейда.

chto-nuzhno-dlja-sozdanija-odezhdy-3

Також, для починаючої швачки може знадобитися засіб для позначень. Найчастіше використовується спеціальний кравецькі крейда, рідше олівець, фломастер і т. Д. Не варто забувати і про вспарівателе, шпильках, швейних голках, а також особливому виробі для вирівнювання петель.