Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Пошиття на важких ділянках

Можливості кожної швейної машинки обмежені, тому не всі моделі здатні якісно або взагалі не можуть виконувати всі види рядків. Якість будь-якого пошиття залежить, в першу чергу, від призначення машинки, її технічних характеристик, тканин, матеріалу і безлічі інших деталей.

Більшість моделей запросто справляються з тонкими і легкими тканинами, але якщо ризикнути підставити дещо важке і грубе, нитка може порватися або рядок почне петляти. До чого ж прикро стає, коли коміра улюбленої шкіряної куртки виходить кривим. До того ж розпустити нитку і почати спочатку буде ще складніше. Для того щоб якісно прошити важкі ділянки, можна скористатися кількома кравецькі секретами:

  • як найкраще прошити край коміра;
  • зробити ідеально рівну строчку;
  • шов на потовщених ділянках.

край коміра

Щоб виконати рядок на манжеті або комірі необхідно перший стібок виконати вручну, при цьому залишивши на обох краях довгі кінці нитки. Потім можна прострочити оздоблювальну лінію від одного кінця до другого. Після чого підніміть лапку машинки і поверніть місце пошиття в потрібний напрямок, при цьому голку необхідно залишити в тканини. Потім потягніть за обидва кінці нитки. В цьому випадку ви уникаєте тупцювання, так як лапка повністю не притискає комір. Таким чином, результат буде виглядати як фабричний, без будь-яких пошкоджень.

wall-dressed-white-forma-shveinyisvit

рівна лінія

Іноді хочеться прошити ідеально рівну лінію, ви ж не станете для цього користуватися крейдою, так як залишаться сліди. Тому варто скористатися спеціальним клеєм, який можна нанести на тканину, не пошкодивши її і навіть не залишивши слідів. Потім приклеїти туди звичайну паперову стрічку. Один з країв буде виконувати функцію орієнтира. Писати необхідно буде так, щоб лапка була над папером.

rovnaya-liniya-shveinyisvit

На потовщених ділянках

Часто трапляється, коли необхідно прострочити на товстих ділянках, наприклад на грубому шві джинсів. Шов раз у раз йде в бік, доставляючи вам чимало клопоту. У гіршому випадку, ламається голка і ні про яке пошитті і мови не йде. Перевіреним способом буде кілька ударів молотком по ущільненої частини. Таким чином, ви придавлює тканини, і вони розм'якшуються, щоб голка змогла пройти.

hard-structure-textile-fabric-textile-shveinyisvit-2

Тільки важливо бити ніжно, щоб уникнути слідів від молотка на холоші джинсів. Навіть, якщо ви прямуєте радам, час від часу дивіться за натягом ниток і, щоб не відбувалося петляння, а то хіба мало.