Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Штопання на швейній машинці

Сучасна швейна машинка по-справжньому складне технічне виріб. Описувати його роботу не має особливого сенсу, так як воно пропонується в інструкції. Але, перед початком швейних робіт, важливо вивчити хоча б ази цієї справи. Тому кілька простих порад допоможуть навіть новачкові приступити до роботи.

підготовка машинки

Насамперед для отримання якісного результату, виріб слід підготувати до майбутньої роботи. Насамперед увага звертається на лапку. Її необхідно зняти, щоб отримати доступ до можливості регулювання положення механізму власника. Ця процедура необхідна для того, щоб звільнити робоче місце.

Далі відключається, а якщо така опція може бути недоступною, то закривається мурашки. Використовується для цієї мети особлива пластина. Чи впорається з цією підготовчо роботою допоможе інструкція. Проробляється ця процедура з метою можливості обертання поверхні тканини на всі боки.

Також, слід подбати про параметри стібка. Найчастіше він має ширину і довжину. Подбайте і про натягу верхньої і нижньої нитки, так як без цих параметрів залежить виконання деяких видів робіт і власне сама експлуатації машинки.

Види швейних робіт

Як показує статистика, все більше число власників швейних машин воліє згодом збільшувати кількість виконуваних робіт на обладнанні.

Серед найпоширеніших швів є:

  1. Ялинка.
  2. Потрійний зигзаг.
  3. Півмісяць.

Їх можна створити за допомогою найпростіших, але сучасних швейних машинок, таких як Singer або Janome. Головним достоїнством зазначених вище швів полягає в тому, що їх найчастіше використовують в професійному ремеслі. Їх часто можна зустріти на нижній білизні, шторах, верхньому одязі або покривалах.

За допомогою швейної машинки можна істотно спростити процес створення великих виробів. На відміну від ручної вишивки ви економите власний час, а робота виконується практичніше. При цьому власник не обмежує себе у виборі тканин. Широкий асортимент кольорових ниток дозволить втілити найсміливіші фантазії. Сучасні машинки здатні підсобити при створенні аплікацій.

Вважається, що для більш комфортного процесу штопання краще застосувати п'яльця. У більшості випадків вони створюють з дерева або пластмаси і нагадують форму кілець. При цьому вони вільно входять одна в одну. Важливим моментом є те, щоб вони утримували тканину щільно.