Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Шанжан тканину з багатою гамою кольорів

Сьогодні існує велика різноманітність кольорових тканин. Головним їх відмінністю є те, як їх виготовляють. При цьому існує й інший вид тканин. Його особливістю є зміна кольору при огляді під різними кутами. Цей матеріал має назву шанжан.

Вперше ця тканина була використана у Франції. Для її створення підбиралися тільки найякісніші матеріали, в основному шовк. Трохи пізніше, коли сучасні технології поступово увійшли в життя і бути кожної людини, цей матеріал почали виготовляти із самої різної сировини.

властивості шанжан

У більшості випадків переваги і недоліки матеріалу залежать від того, яка сировина було використано для створення. Але, незалежно від обраного вихідного матеріалу, тканина має наступні позитивні характеристики:

  1. Переливання.
  2. Стійкість квітів.
  3. Високий показник щільності.
  4. Стійкість до зношування.
  5. Властивість відштовхувати вологу.

При цьому готова продукція практично завжди здатна пропускати повітря, але зберігати тепло. Якщо в якості вихідного матеріалу використовувалася бавовняна тканина, то готовий матеріал отримує здатність не пропускати повітряні потоки.

shanzhan-roskoshnaya-tkan-shveinyisvit

Головною відмінністю синтетичного шанжан є неможливість відштовхувати воду. До того ж в подібному одязі буде жарко в будь-яку погоду.

Головним недоліком всіх видів шанжан є те, що вони дуже швидко мнуться.

застосування матеріалу

Зазвичай подібні матеріали використовуються для створення одягу. З шанжан можна створити дійсно гарне вбрання для проведення вечірнього заходу або весілля. Якщо ж використовується синтетичний матеріал, то його можна зустріти на обробці зовнішніх шарів, в основному, верхнього одягу. Головними показниками такого виробу стає стійкість до вітру і збереження тепла.

Нерідко шенжан використовується для прикраси приміщень. Зазвичай з нього створюють штори. Використовується синтетичне волокно, яке надає додаткової зносостійкості. Часто зустрічається в класичному і сучасному стилях. Вішаються штори в спальній або вітальні кімнаті. Єдиним недоліком вважається проблематика їх прасування. Також, з шанжан створюється і текстиль.

У деяких випадках можна зустріти і меблі з шанжан. Зазвичай цей матеріал використовується для створення оббивки. Головною перевагою такого виробу стає його естетична краса.

Інтернет магазин швейних машинок