Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Парча які особливості використання

Парча - це матеріал, який має досить велику вагу. Щільна тканина має на увазі наявність будь-якого візерунка. Його можна отримати лише шляхом використання спеціальної металевої нитки. У Китаї, місці, де її виробляють, цей матеріал прийнято вважати найбагатшим, і гідні його використовувати тільки самі високопоставлені особи.

історичні відомості

Вперше тканину почали виготовляти приблизно в X столітті. Спочатку тканину створювалася дуже важкою. Дорожнеча матеріалу підтверджувалася тим, що в якості металевої основи прийнято використовувати лише дорогоцінні метали. В ті часи подібну розкіш могли дозволити лише члени правлячих сімей. Пошиття одного костюма займав приблизно десятиліття, а секрет виготовлення матеріалу переховувався довгий час від сторонніх людей.

Трохи пізніше ця специфіка обробки тканини виникає і в Індії. Тут матеріал також набуває найдорожчу вартість. Матеріал набуває вишуканий природний блиск і незвичайне різноманітність колірних оформлень.

Згодом, коли налагоджується торгівля з Європою, секрет стає відомим і тутешнім виробникам. В середні віки парчу починають виготовляти практично всі швейні майстерні. Трохи пізніше, шовкова тканина, яка використовувалася в якості основи, була замінена менш дорогими аналогами.

сучасне виготовлення

Сьогодні можна зустріти кілька різновидів парчі:

  1. Шовкова.
  2. Віскозна.
  3. Лайкровой.
  4. На основі бавовни або вовни.

Процес її виготовлення складний. Відомо, що деякі майстерні досі практикують ручну роботу. Але все ж, більшість підприємців, перейшло на апаратне виготовлення матеріалу.

Головним дійством цього матеріалу стає зовнішній вигляд. Також, наголошується, що матеріал практично не мнеться. Єдиними недоліками вважається додатковий догляд за набутою одягом і дуже велика ціна. Вважається, що при тривалому використанні металева складова зношується, що тягне за собою втрату форм одягу.

Якщо ви збираєтеся очистити парчу, то зробити це допоможе тільки професійна хімчистка. Ручне прання допускається тільки в тому випадку, якщо вона дозволена виробником. Інформація про це повідомляється на ярлику виробу. Якщо з'являються складки, то допускається легка прасування, але лише з виворітного боку.