Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Розраховуємо витрата тканини

Ця робота викликає труднощі в тому випадку, якщо за неї береться новачок. Не те щоб математичні операції були дуже складними, але деякий час доведеться витратити. Надалі, вже на око, можна буде визначати кількість тканини. А тим часом вчимося проводити точні розрахунки.

Види одягу та кількість використовуваного матеріалу

Для кожної окремої речі вам потрібно різну кількість тканини. Виходячи з уже відомих показників, можна сміливо скласти невеликий список:

  1. Штани. Стандартна ширина - 140 см. Вам доведеться відміряти довжину ніг і додати до неї в середньому 20-25 см.
  2. Піджак для чоловіка. Вимірюється довжина рукава, до якої додаємо такий же показник самого піджака. При цьому залишаємо запас в 15 см.
  3. Піжама. Стандартна ширина тканини - 90 см. Раніше отриману довжину брюк необхідно збільшити в два рази. Цю ж операцію проводимо з розмірами кофти, але множимо на 3 рази. Плюсуя до отриманих результатів довжину рукава, помножену в 2 рази, і робимо запас на 20 см.
  4. Сукня. У цьому випадку також враховується довжина майбутнього виробу і його рукава. Для створення коміра збільшуємо кількість тканини на 20 см. На думку фахівців - плаття з короткими рукавами зажадає не більше 150 см.
  5. Спідниця. Стандартна ширина - 140 см. Досить плюсовать довжину вироби і зробити невеликий запас в 30 см.
  6. Жіноча блуза. Враховуємо довжину рукава і додаємо до нього два показника довжини блузки. Обрана ширина матеріалу - 110 см. Залишаємо обов'язково невеликий запас в 20 см.
  7. Нічна сорочка. Стандартна ширина тканини - 90 см. Буде потрібно тільки дві довжини майбутнього виробу. У деяких випадках робимо невеликий запас.
  8. Пальто для дитини. Береться довжина одягу і множиться на два. Для того щоб створити припуск знадобитися близько 15 см тканини. Стандартна ширина тканини становить 140 см.

Обчислюємо тканину для постільної білизни

Найкраще подбати про вибір кращих матеріалів. Сучасні тенденції диктують нам вибір або ситцю, або бязі. При цьому ширина тканини повинна бути близько 220 см. Якщо ви хочете отримати полуторні розміри і дві наволочки, то вам знадобитися приблизно 6,5 м вихідного матеріалу. Якщо ви вирішили створити двоспальний варіант, то витрата збільшиться приблизно до 7,2 м. Варто пам'ятати, що підрахунки, наведені в цьому випадку, можуть відрізнятися від справжніх. Адже кожна швачка вибирає кількість матеріалу під певного замовника.