Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Як шити рулик на швейній машинці

Швейна справа вельми цікаве заняття, яке в більшості випадків обмежується тільки фантазією самої швачки. Існує дуже велика кількість предметів одягу, елементів декору та речей, що створюють комфорт, які можна зробити з використанням швейної машинки. Вони привносять в наш світ спокій, впевненість у власних діях і, звичайно ж, красу і комфорт. Одним з яскравих прикладів вважається рулик, який можна виготовити за кілька хвилин при деякій вправності. Але, перед тим як дізнатися про те, як його виконати, необхідно зрозуміти, що це таке і навіщо він потрібен.

Що таке рулик?

Це елемент одягу. Його зазвичай застосовують для підкреслення особливостей манжет, комірів і поличок на сорочках. У звичайному розумінні це специфічний шнур, який обтягнутий будь-яким доступним видом тканини, і має невеликий припуск для створення шва. Далі рулик необхідно вставити в готовий предмет одягу. Деякі прийоми його створення істотно спростять роботу над ним.

Як шити?

Спочатку необхідно приготувати швейну машинку. Підійде будь-яка модель, яка є в наявності у вас вдома. Щоб створити рулик, знадобитися виконати всього лише 4 дії:

  1. Виміряти і відрізати необхідну кількість шнура. Вважається, що найбільш грамотно зробити такий же його розмір, як у прітачіванія. Часом до цього результату додається ще 5 сантиметрів. Діаметр підготовленого шнура може варіюватися. Наприклад, для жіночої блузи можна вибрати варіанти від 0,15 до 1,3 см.
  2. Розкроюємо смужку тканини. При цьому слід пам'ятати про відповідність її до довжини раніше приготовленого шнура. Ширина підготовлюваного клаптя повинна бути дорівнює вже відомому діаметру шнура. При цьому рекомендується зробити невеликий запас вільного простору в розмірі не більше 2,5 см.
  3. Смугу тканини необхідно скласти навпіл і поздовжньо. Всередину отриманого вироби вкладається шнур. Рядок за допомогою швейної машинки робимо вручну. При цьому проходимо голкою практично впритул до шнура. Найкраще скористатися особливою лапкою для вшивання блискавок.

На останньому етапі достатньо лише обрізати нитку і рулик готовий. Рекомендується його пришивати до коміром з лицьового боку виробу. В цьому випадку слід користуватися контрастною ниткою самої шпульки. Для створення необхідно результату готуємо лицьову сторону, складаючи її навпіл. Прострачивается на машинці знову досить близько до шнура, але стежимо за тим, щоб не пришити його.