Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Лляна тканина які особливості матеріалу

Незважаючи на те, що в магазинах давно є широкий асортимент тканин для проведення робіт, лляна тканина користується найвищим попитом протягом багатьох років. І це недивно, адже насправді цей матеріал має дуже багато позитивних якостей при мінімальній кількості негативних. Саме їх і обговоримо в цьому огляді.

Позитивні характеристики матеріалу

Насамперед рекомендується розглянути всі позитивні переваги, які дає лляна тканина швачці і звичайній людині під час використання:

  1. Екологічна чистота. Матеріал, який використовується для її виготовлення 100% природного походження. У ньому немає жодних хімічних добавок. Для максимальної якості одержуваної тканини, багато виробників намагаються виготовити лляну тканину по-старому, без використання хімічних процесів обробки.
  2. Гігієнічність. Ще один з параметрів, які дуже важливі для кожної людини. Вважається, що навіть після обробки, тканина містить деяку кількість компонента рослин, яке прискорює метаболізм. Іншими словами він знезаражує неглибокі ранки і здатний прискорити процес затягування невеликих ран на тілі людини.
  3. Проникність повітря. Лляна тканина дуже повітряна. Вона може бути використана як жарким літом, так і прохолодною зимою. Тіло людини в такому одязі відчуває максимальний комфорт при будь-якій погоді.
  4. Стійкість до зношування. Матеріал прекрасно зберігається навіть після тривалого використання.
  5. Відштовхування бруду. Дуже корисна властивість, особливо якщо одяг призначена для дитини.
  6. Простота в обслуговуванні.

Недоліки лляної тканини

Незважаючи на всі існуючі переваги, варто виділити і деякі негативні моменти, що виникають при використанні лляної тканини.

По-перше, одяг навіть після першого використання відразу ж втрачає спочатку дбайливий вид. Матеріал мнеться навіть від простого, наприклад, сидіння на стільці.

По-друге, вироби з лляної тканини відрізняються особливою дорожнечею.

По-третє, матеріал має деяку жорсткість. Тому якщо ви звикли до комфорту, то варто пам'ятати, що при використанні лляної сорочки, ви можете відчути деякий дискомфорт.

Особливу увагу слід приділити тому, що лляна тканина вимагає дбайливого ставлення під час догляду.

Швейний інтернет магазин