Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Поплін або сатин що краще

Кожен інтер'єр, створюваний в будинку, привабливіше, якщо він має багату гаму кольорів. Сьогодні все більше людей вважає за краще використовувати поплін або сатин для цих цілей. Здавалося б два абсолютно однакових матеріалу, але настільки різні властивості. А тому до сих пір серед споживачів виникає багато суперечок, яка ж з тканин дійсно краще.

особливості сатину

Всім відомо, що ця тканина використовувалася для створення одягу і предметів інтер'єру для королів. Вперше його створили в Китаї десь в середні століття. На думку експертів в цей час вперше використовувалася технологія скручування волокон, яка нині дає нам дивовижний матеріал під назвою сатин.

Відмінними якостями цієї тканини можна вважати:

  1. Гладенька поверхня.
  2. Більш стійкий до механічних впливів.
  3. Під час крою легко піддається обробці.
  4. Відмінно драпірується.
  5. Створює вишуканий розкішний вигляд у будь-якому приміщенні.

Єдиним істотним недоліком є вартість матеріалу.

особливості попліну

На відміну від сатину ця тканина з'явилася порівняно недавно. Його відмітними властивостями можна вважати:

  1. Прекрасну щільність.
  2. Матова поверхня з рубчиками.
  3. Легкість матеріалу і менша товщина.
  4. Низькі розцінки.
  5. Прекрасно спадає.
  6. Надає комфорту і затишку приміщенню.

Відрізняє більш низька вартість, але в той же час менш стійкий до механічних пошкоджень. Часто використовується для створення особливого інтер'єру і одягу. Найбільш популярний при оформленні дитячих кімнат.

Варто зазначити, що під час крою попліну може виникнути деяка складність з обробкою рубчика.

Остаточна думка експертів

Згідно з отриманими даними можна сміливо робити висновок, що ці два види тканин можуть використовуватися для пошиття одягу, постільної білизни і прикраси кімнати (штори, покривала і т.д.).

Але, особливу увагу слід приділити тому, що вартість виробів різниться. Якщо ви бажаєте заощадити, то краще за все звернути увагу на поплін. Більш того, цей матеріал ще набагато простіше очищати в разі забруднення.

З іншого боку, якщо ви бажаєте додати унікального зовнішнього вигляду собі або своїм близьким, то в цьому випадку краще переплатити і отримати дійсно ефектний зовнішній вигляд. Догляд за матерією не складний, але все ж вимагає деякого уваги з боку господині.

швейний магазин машина для вишивки