Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Полікотон які особливості тканини

На ринку домашнього текстилю, який використовується в більшості сучасних ательє, особлива увага приділяється натуральним виробам. Але при цьому чималим попитом користується і тканину, яка називається полікотон. Особливості цього вироби, а також догляд за ним і застосуванні ми постараємося сьогодні розібрати.

переваги матеріалу

Так як полікотон давно використовується не тільки професіоналами, але і аматорами шиття, про нього, а точніше про його обробці слід знати кожному майстру. Особливу увагу слід приділити тому, які ж переваги дає застосування тканини в повсякденному житті. Розглянемо варіанти:

  1. Матеріал має підвищений показник зносостійкості. Протягом тривалого періоду можна використовувати полікотон і при цьому він збереже свою міцність. Якщо застосовується фарбування, то кольори також зберігають свій колишній вигляд багато часу.
  2. Мінімальна прояв при смінаніі. Полікотновое постільна білизна користується підвищеним попитом саме через це позитивного властивості. Навіть після ручного прання його можна не прасувати.
  3. Усадка і деформація. Відомо, що деякі вироби можуть втрачати форму після прання або навіть деформуватися, перетворюючи колись улюблену річ в ту, яку абсолютно не можна використовувати. Саме цього негативного якості у тканини полікотон немає.
  4. Догляд за виробами. Слід зазначити, що досить одного прання і сушіння для того щоб людина змогла знову використовувати полікотоновие вироби.
  5. Економія під час прання. Пральний порошок витрачається значно в меншій кількості, так як тканина володіє деякими особливими властивостями.
  6. Низька вартість.

недоліки виробів

Незважаючи на те, що тканина відрізняється такими затребуваними позитивними характеристиками, професійної швачці слід знати про її недоліки.

Якщо ви вирішили використовувати полікотон в якості матеріалу для шиття, то слід пам'ятати про те, що одяг буде погано пропускати повітря. Тому акцентувати увагу краще на предметах домашнього вжитку - рушниках, присутніх, пелюшках, скатертинах і т. Д., А не на одязі.

Після декількох прань на полотнах з'являється скочування. Це невеликі грудочки тканини, які в деяких ситуаціях дуже заважають.

Також, слід запам'ятати, що полікотон досить швидко набирає електричний заряд, що загрожує незвичайними ситуаціями, особливо під час сну.

Швейний інтернет магазин Коверлок