Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Як правильно вибрати тканину для чоловічого костюма

Далеко не всі чоловіки можуть підібрати для себе ідеальний костюм. У такій ситуації оптимальним рішенням буде замовлення даного важливого предмета гардероби. Відповідне захід в обов'язковому порядку передбачає вибір найбільш підходящого матеріалу. Насправді це питання є досить складним, адже на сьогоднішній день існує величезна кількість варіантів тканин. В даному випадку необхідно відштовхуватися від особистих смакових переваг, цілі пошиття і рад майстра.

Найкращі тканини:

  • різноманітна шерсть;
  • змішані варіанти.

Використання відразу декількох тканин для пошиття костюма є більш демократичним у фінансовому плані варіантом. Проте, оптимальний підхід полягає у використанні вовни. Хоча і в цьому випадку необхідно вибрати бренд, адже багато європейських компаній висловлюють впевненість в тому, що саме їх матеріали мають найбільшою кількістю позитивних якостей.

Критерії вибору тканини

Для здійснення вибору ідеального матеріалу необхідно відштовхуватися від деяких обставин. Для початку важливо враховувати, в якому сезоні костюм буде в подальшому використовуватися. Для спекотного клімату краще підбирати найтоншу тканину, але існує і шерсть товстіший, яка ідеально підійде для використання в найбільш суворих умовах. Стиль костюма не менш важливий, адже даний предмет гардероба може призначатися для носіння в різних ситуаціях. Високотехнологічні матеріали найкраще підійдуть для часто використання.

Точна кількість тканини

Модель костюма, ширина відрізу, зростання і повнота замовника надають найбезпосередніший вплив на підбір оптимальної якості тканини. Цей параметр повинен визначати сам майстер. Якщо замовник має потребу в однобортному костюмі, то і матеріалів піде для цього менше. В середньому для пошиття костюма для одного дорослого чоловіка доводиться використовувати 2,5-3 метра тканини, ширина якої повинна складати приблизно 150 сантиметрів.