Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Капронова тканина особливості матеріалу

Капронова тканина вважається одним з найлегших матеріалів. Її головними особливостями вважається досить висока міцність і ідеально гладка поверхня. Створюється вона синтетичним шляхом. У країнах пострадянського простору цей матеріал часто називається синтетичне полиамидное волокно. За кордоном можна зустріти кілька найменувань - перлон, нейлон, дедерон.

Вперше тканину стала відома в 1938 році, коли німецький вчений Пауль Шлаки створив його. Масове виробництво почалося в першій половині двадцятого століття.

властивості матеріалу

Як і будь-який виріб, тканина має численні переваги, але і деякі недоліки. У перших слід віднести:

  1. Високий показник міцності, який в кілька разів перевершує шовк.
  2. Простота в догляді за одягом, виготовленої з матеріалу.
  3. Пружність. Чи не рветься при деформації, особливо розтягуванні. Створена одяг не мнеться.
  4. Матеріал не піддається впливу лужного середовища.
  5. Має значну легкість.
  6. Матеріалом не цікавиться моль, а з часом не піддається процесу гниття.
  7. Підвищений показник зносостійкості.

До головних недоліків цього вироби відносять:

  1. Показник світлостійкості досить низький.
  2. Може накопичувати електричний заряд.
  3. Занадто швидко взаємодіє з різними кислотами.
  4. Не в силах увібрати вологу.
  5. Низька стійкість при зміні температури.

Застосування капронової тканини

Якщо мова стосується тканого полотна, то капрон зазвичай застосовується для створення різних елементів одягу, нерідко використовується для пошиття штор і для створення різноманітних елементів декорації.

Якщо ж капрон використовується у виробничих цілях, то зазвичай його застосовують в будові авіатранспорту і деяких інших галузях сучасної промисловості.

При пошитті одягу зазвичай порівнюється з імітацією голого тіла людини. Тому ідеально підходить для створення спортивних костюмів, вечірніх нарядів або костюмів для виступу на сцені.

Головним достоїнством штор з цього матеріалу вважається їх пропускання світла, а також стійкість до пошкоджень. Вважається, що досить випрати виріб і дати йому висохнути. Далі залишається помістити його на вікно. При цьому немає необхідності розгладжувати складки. Окрема увага приділяється тому, що штори з нейлону досить ефективно пропускають сонячне світло.