Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Деякі відомості про різноманітні нитках

Більшість людей не звертає увагу на оточуючий нас світ. Але, якщо хоча б на мить зупинитися і задуматися, стати звичайним спостерігачем, то можна помітити, що навколо нас дуже багато найрізноманітніших ниток. З перших же днів народження людини, його обертають в пелюшки, які створені з цього матеріалу. Протягом всього нашого життя ми спимо на зроблених присутніх і наволочках з ниток. Ми навчилися створювати з них оббивку для дивана, одяг, килими. А для деяких жінок вони стали справжньою професією, адже вони є швачками.

У підсумку, ми виходимо, ніби оточеними нитками - іграшки, портьєри, оббивка меблів і т. Д. Але, далеко не кожна людина хоча б раз замислювався про те, наскільки різними можуть бути ці «будівельні» матеріали.

різновиди ниток

Коли вперше починаєш знайомитися зі швейним справою, вам обов'язково має бути випробувати на собі величезну різноманітність тканин, які складаються з ниток. Всього можна виділити три основні категорії цих виробів:

  1. Рослинного походження. Зазвичай їх видобувають із самих різних рослин, наприклад, льону або бамбука.
  2. Тваринного походження. Ці матеріали ми отримуємо після обробки вовни деяких ссавців, а також коконів шовкопрядів.
  3. Штучні. Такі вироби зазвичай видобуваються з природних компонентів. Часто застосовується дерево, вугілля та ін.
  4. Синтетичні волокна. Зазвичай, подібні вироби створюються шляхом виготовлення їх на сучасному обладнанні. При цьому в них немає натуральних компонентів.

Варто пам'ятати про те, що синтетичні нитки незвичайні. Компоненти, з яких вони створюються, ніколи не зустрічаються в природі.

До основним властивостями кожного окремого виду ниток можна віднести:

  1. Їх товщину.
  2. Рівність створюваного волокна.
  3. Міцність.
  4. Пружність.

Залежно від цих характеристик і створюються різні варіанти тканин.

кольорові відмінності

Кожна нитка має власний відтінок. Якщо в процесі в'язання або шиття ви зустрічаєте нитка, яка складається з різних квітів, то такий продукт називається меланж. У перекладі з іноземної мови він буквально означає суміш. Якщо фахівець грамотно підбирає різні відтінки, то майбутнього виробу забезпечено стати затребуваним серед споживачів.

Деякі швачки настільки захопилися вивченням ниток, що можуть тільки по одному їх запаху сказати, з якого матеріалу вони виготовлені. Також, важливо вміти підібрати їх грамотне поєднання. Придбати нитки можна в будь-якому швейному магазині .