Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Лапка для пришивання потайний блискавки, чим вона відрізняється і для чого необхідна?

Всі сучасні швейні машинки, які продаються в магазинах, мають набір додаткових аксесуарів. Серед них можна зустріти незвичайну за своїм зовнішнім виглядом лапку.

Чим же вона відрізняється і для чого необхідна?

Відмінність полягає в тому, що лапка має лише половину свого заснування. Друга половина складається з горбка невеликого розміру. Даний аксесуар призначений для пришивання потайний блискавки, а іноді для виконання і інших складних операцій при пошитті різних виробів.

Перша частина лапки призначена для притиску тканини і блискавки до поверхні машинки. Завдяки тому, що друга притискна половинка відсутня, шов можна виконати максимально близько до зубців. Тому коли блискавка застібається її практично не видно.

Різновиди і їх актуальність

На сьогоднішній день створюються все більш нові і сучасні аксесуари для швейних машинок , які дозволяють якісно і більш точно виконувати операції. Це стосується і лапок для пристрочування потайних блискавок.

Крім основної моделі існує ще лапка-праску. Знизу вона має виїмку, яка розрахована на ширину самої змійки блискавки. Вона дозволяє точно і швидко виконати шви.

Є прихильники ультратонких моделей. І це не дивно, адже з їх допомогою можна підлізти під будь-які зубці. Це дає можливість пришивати навіть найвужчі блискавки.

Деякі моделі на перший погляд можуть здатися великими і незграбними. Але на практиці вони себе показують з дуже хорошого боку, виконуючи навіть ті операції, які не підвладні іншим швейним атрибутам.

Яку лапку вибрати залежить від декількох факторів:

  • від особистих уподобань;
  • від моделі швейної машинки;
  • від операцій, які необхідно виконати.

Додаткові сфери застосування

На практиці подібний швейний аксесуар може використовуватися не тільки за своїм прямим призначенням. Його також застосовують для обробки країв деталей. Наприклад, це доречно для пристрочування трубок до виробу. Також лапка може знадобитися і в інших ситуаціях, коли ніяким іншим чином не можна підступитися до потрібної ділянки. Даний аксесуар дасть можливість здійснювати операції по краю. При цьому тканина не буде збиратися або підминає. Наприклад, можна успішно працювати з оборками, а також іншими видами обробки.

Лапка для пришивання потайний блискавки є неймовірно корисною деталлю швейної машинки. Без неї не зможе гідно виконувати операції ні майстер, ні новачок. Різноманітність видів досить велика, тому є можливість вибрати для себе ідеальний варіант.