Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Конопляна тканина - забуті традиції і якість

Незважаючи на те, що в сучасному світі більше переваги віддається всьому сучасному, ця тенденція не торкнулася манери одягатися. У моді досі присутній використовуваний протягом століть шовк, бавовна, натуральна шкіра. Але, про одне з найдавніших натуральних матеріалів останнім часом чомусь стали забувати. А адже саме одяг з цієї тканини зігрівала наших предків і дозволяла виглядати гідно навіть перед царем. Мова, звичайно ж, йде про конопляної тканини.

специфіка виробництва

Незважаючи на постійну боротьбу з наркозалежністю, повністю витіснити поширення конопель не вдалося. І це пішло на руку виробникам текстилю.

Волокна одержують з допомогою спеціальної обробки стебла рослини. Його відмінною рисою є м'ясистість і фортеця волокон. Процес досить специфічний. Кущі спочатку садять в безпосередній близькості один від одного. Після того як рослина скине листя, їх скошують і залишають лежати на землі, періодично перевертаючи. При цьому ні дощ, ні спека не заважає.

Під впливом природних умов, стебло рослини размякает і набуває особливої твердість. Процес складання виконується за допомогою використання особливої машини, яка відразу ж відділяє м'яку тканину від волокон. Далі сировина отбеливается і просушується.

Властивості матеріалу і його використання

До головних переваг конопляної тканини можна віднести:

  1. Високий показник міцність пошитого одягу і її стійкість до зношування.
  2. Гігроскопічність. Ця особливість дозволяє одязі швидко вбирати потрапила на неї вологу. Дуже корисна властивість, що дозволяє «дихати» шкірі.
  3. Гіпоалергенність. Під час вирощування конопель рідко використовується добриво або хімікат для боротьби зі шкідниками. Тому готову продукцію може використовуватися людьми з чутливою шкірою.
  4. Вироби з конопляної тканини не можуть накопичувати електрику.
  5. М'якість. Вважається, що одяг з цього матеріалу виходить набагато м'якше, ніж з бавовни. До того ж враховується і більш висока віддача тепла.
  6. Легкість обробки. Одяг з конопляної тканини легко піддається подальшій обробці, наприклад до фарбування.

Поступово, культура створення конопляної тканини повернулася в звичайний побут людини. Її все частіше використовують для створення одягу та аксесуарів. У деяких будинках можна зустріти предмети меблів і декор на стінах з цього природного та екологічно чистого матеріалу.

магазин швейної техніки комп'ютеризована швейна машина машина вишивальна