Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Індійські тканини - це шик і вишуканість

Індія - країна, де культурні особливості народу проглядаються буквально у всьому. Це і культура, і релігія, і навіть одяг. Тому, всім, кому подобається створювати незвичайний одяг, рекомендується звернути увагу на індійську тканину. Цей матеріал відрізняється шиком і вишуканістю, а також легкістю у використанні.

Особливості індійських візерунків

Якщо ви вирішили використовувати в якості зображення якийсь особливий орнамент, пропонуємо розглянути велику різноманітність варіантів:

  1. Тварини. Зазвичай на тканину наносять зображення слонів, левів або верблюдів. Якщо ж одяг розшитий екзотичними видами птахів, то ця людина користується популярністю серед оточення.
  2. Релігія. Зазвичай зображуються як на жіночій, так і на чоловічому одязі. При цьому створюючи зображення богів, жителі цієї країни начебто стають ближче до свого покровителя.
  3. Абстракція. Вважається, що найбільш упізнаваним елементом прикраси тканини є індійський огірок. Часом геометричними фігурами позначають сонячний диск, який покликаний зігріти і збагатити людини, що носить одяг.
  4. Природа. Кожен з нас хоча б раз у житті завмирав перед невимовно прекрасним видом. Нанесення малюнка у вигляді якогось особливого місця, дозволяє привернути увагу протилежної статі. Часто зустрічається як у чоловіків, так і у жінок.

Особливість візерунка полягає ще і в тому, що навіть у віддаленому куточку Індії можна з упевненістю сказати, звідки приїхав гість з його одязі.

царський наряд

Якщо ж ви вирішили нічим не поступатися в смаках індійським шейхам або принцесам, то вам обов'язково потрібно створити який-небудь наряд з бенареська шовку. Головними відмінностями цього матеріалу вважається використання глибокого відтінку синього з інкрустацією золотими нитками. Особлива увага приділяється парчі, яка нанесена на шовкову основу.

Також, виділяється і шовк, який виробляють в південних провінціях. Його тут називають Канчипурам. Зазвичай його можна відрізнити від інших матеріалом особливим переливом відтінків. При цьому орнамент на півдні країни прийнято розташовувати у вигляді купола.

Якщо ж ідея з царським нарядом вам не по кишені, то можна скористатися стандартними трикотажними нитками, які доступні в будь-якому магазині. З них можна пошити за допомогою швейної машинки дійсно вишукане вбрання, який відрізняється елегантністю і в той же час покликаний зігріти людини під час вечірньої прохолоди.

магазин швейної техніки електромеханічна швейна машина швейна машинка комп'ютерна