Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Які бувають швейні машинки, основні види та типи

Кожна швейна машинка має свої особливості, які залежать від марки і можливостей пристрою. Класифікація може бути наступна:

  • обладнання середнього класу;
  • комп'ютерні моделі;
  • швейно-вишивальні машини;
  • оверлоки;
  • обладнання для промислового використання.

На виробництві завжди має бути кілька видів пристроїв для пошиття одягу або аксесуарів. А ось в побуті досить мати одну швейну машинку, що має кілька функцій (основні це строчечного і оверлочні шви). Для майстринь, які бажають дивувати оточуючих своєю майстерністю і креативністю доречно підібрати модель, що має набагато більше функцій (різноманітні рядки, великий вибір можливостей, комп'ютерна вишивка). У будь-якому випадку, необхідно спершу розібратися, які особливості у кожного виду швейних машин.

 

Устаткування середнього класу

 

Дані машини є прекрасним вибором для тих, хто бажає шити, не дивлячись на кваліфікацію і підготовку. Хоча дані моделі не проти придбати і досвідчені швачки, так як обладнання середнього класу дуже зручно і компактно. Його можна розмістити в будь-якому житловому приміщенні і втілювати дизайнерські ідеї, не виходячи з дому. Також до переваг можна віднести достатній набір функцій, які можна вивчити за невеликий період часу. Середня вартість подібного обладнання зазвичай від 130 $ до 350 $.

Такі швейні машинки не вимагають особливого догляду. Для того щоб вони прослужили тривалий час, їх необхідно періодично чистити від ворсу і змащувати конструктивні деталі.

 

Комп'ютерні швейні машинки

 

Відмінною рисою комп'ютерної швейної машини є наявність мікропроцесора, завдяки якому не потрібно перемикати важелі. Досить поставити вбудованому комп'ютера необхідну операцію і машинка сама встановлює шов і натяг. Це робить пошиття дуже простим.

Основною перевагою є наявність неймовірно великої різноманітності швейних рядків, що практично неможливо для звичайного обладнання середнього класу. Зрозуміле і зручне розташування функцій на панелі комп'ютера дозволяє з легкістю міняти параметри стібка, а також визначати швидкість роботи і положення швейної голки. Причому комп'ютерна машина сама підкаже, що краще вибрати.

 

промислові машини

 

У даних моделях відсутня така універсальність, як у побутових машин. Їх головною перевагою є висока швидкість виконуваної роботи і надійність. Пристрої, призначені для промислових цілей, не потребують мастилі ні човника, ні ігловодітеля. Тому при пошитті виключається потрапляння масляних крапель на тканину.