Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Які матеріали можна шити на швейній машині

Дана стаття присвячена питанню, який виникає у деяких покупців. Багато майстрині купують машинки і дуже дивуються, коли дізнаються, що не кожне обладнання може впоратися з дуже важкими або, навпаки, легким матеріалами. Зупинимося детальніше на характеристиках побутових швейних машинках, які дозволяють працювати з різними тканинами.

 

починаємо шити

 

Якщо брати за основу якість прямої строчки, слід звернути увагу не тільки на технічні особливості моделі, а й відповідально підійти до вибору нитки і голки . Нагадаємо ще раз, що вони повинні радити товщині тканини. Відрегулювати також необхідно натяг ниток. Це мінімальні необхідні дії, якими не можна нехтувати, якщо хочете отримати якісну сходинку.

Не варто згадувати про універсальні машинках радянських часів. Деякі стверджують, що вони могли шити будь-яку тканину (від джинса до шовку) однією голкою, яка ніколи і не тупілась, і не ламалася. Радянське чудо залишилося в далекому дитинстві, коли трава була зеленішою, а морозиво смачніше.

Вибираючи швейні машини, слід звернути увагу на особливості будови. Пропонуємо відзначити параметри, які потрібно враховувати починаючи роботу з різними типами тканин:

 

  • легкі матерії: крепдешин, шифон, вуаль, батист. Для шиття необхідно звернути увагу на розмір отвору в голкової пластині (він повинен бути маленьким). Крім того, перевірте можливість регулювання тиску лапки;
  • середні по щільності тканини (бязь, сатин, атлас та ін.) зазвичай може осилити кожна побутова машинка. Відмінності можуть бути лише в простоті і точності настройки.
  • помірно щільні, до них можна віднести фланель, вельвет, річний джинс. Будь-яка машинка зробить рівну строчку в цих тканинах. Не має значення комплектація і потужність мотора, необхідно лише встановити правильну голку і вибрати відповідну нитку;
  • вироби з щільних матеріалів джинсові тканини, габардин, плащові тканини, легкі пальтові, слід шити на машинках, у яких досить потужний движок (не менш 45 Вт). Легше працювати з такими матеріалами, якщо в машинці є верхній транспортер для тканини, а також «зубаста» гребінка, розташована знизу.
  • найважчі тканини (драп, брезент) з великими труднощами потягнуть звичайні побутові машинки. Багато фахівців стверджують, що голка в них пройде 10 шарів тканини. Дійсно так і буде, але ось прошити навряд чи зможе. Для цього необхідно встановити дуже потужний мотор, а їм можуть похвалитися професійні машини.

 

замість висновку

 

Крім перерахованих вище матеріалів багато кравчині часто працюють з трикотажем. Це досить специфічне волокно, для якого відмінно підходить оверлок і Плоскошовні машини. У них встановлено диференційний транспортер, який дозволяє робити еластичні і рівні рядки.