Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Бавовна з еластином його чесноти

Насамперед, коли досвідчений покупець починає вибирати одяг, він звертає увагу на ярлик. На ньому вказується процентне співвідношення використовуваних компонентів. Отримана інформація може стати головною причиною вибору тієї чи іншої речі для конкретної людини.

Нерідко на ярлику вказується поєднання бавовни і еластину. Останній матеріал має мінімальне значення (зазвичай не більше 5%).

еволюція тканин

Як і більшість речей у сучасному світі, завдяки науковим розробкам, тканину постійно удосконалюються. Виникають нові види і поєднання матеріалів. Тому все частіше одяг набуває унікальні властивості, особливо та, на ярликах яких вказується наявність еластину і натуральної бавовни.

Викликано така інновація властивостями самого бавовни. Адже нерідко, під час використання виключно цього матеріалу, ми помічаємо, що він практично не тягнеться. При цьому досить лише найменшого необережного руху і річ починається рватися. Еластин додав тієї самої стійкості, якої не вистачало звичайного бавовни.

У зв'язку з цим тканину отримала чимало позитивних змін.

властивості матеріалу

До позитивних властивостей бавовни і еластину можна віднести:

  1. Стійкість до сонячних променів.
  2. Приємне відчуття під час використання.
  3. Захист тіла від перегріву або переохолодження.
  4. Легкість у догляді.
  5. Швидке вбирання вологи.
  6. Відсутність алергічних реакцій при використанні.
  7. Не втрачає колір при постійній шкарпетці.

Єдиним істотним недоліком вироби з цієї тканини вважається його сильна схильність зміни зовнішнього вигляду. При цьому впоратися зі складками навіть при наявності якісного праски проблематично.

Догляд за одягом з бавовни і еластину

Змішані волокна досить часто призводять до того, що після обробки і чищення одягу, тканина має властивість витягатися. Тому, навіть після першого прання втрачається іноді зовнішній вигляд придбаного товару.

Для того щоб уникнути подібного процесу, рекомендується дотримуватися приписів фахівців. Ніколи не використовувати агресивні чистячі засоби навіть для виведення в'їдаються плям. Сушити в пральній машинці такі речі забороняється. Необхідно проводити прасування злегка вологою матерії. Процес сушіння рекомендується проводити тільки в розправленому вигляді і далеко від джерел тепла.