Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Які існують тканини для постільної білизни

Постільна білизна є дуже важливим виробом, від якого багато в чому залежить якість сну. Саме тому до його вибору середньостатистичні громадяни звикли підходити максимально відповідально. На сьогоднішній день існує величезна різноманітність матеріалів, з яких виробляється постільна білизна. З одного боку ця обставина ускладнює вибір, а з іншого - допомагає людям підбирати для себе найідеальніший варіант.

Найпопулярніші матеріали для постільної білизни:

  • батист;
  • бавовна;
  • сатин;
  • льон;
  • шовк і т.д.

В першу чергу найкраща тканина повинна бути приємною на дотик. Якщо при першому ж дотику людині сподобався той чи інший варіант, то цілком ймовірно, що він на нього і зробить ставку в кінцевому підсумку.

Переваги різних матеріалів

Необхідно почати аналіз існуючих варіантів необхідно з бавовни. Ця тканина славиться своїм натуральним походженням, завдяки чому вона добре вбирає вологу і відрізняється тривалим терміном експлуатації. Льон в той же час характеризується підвищеним рівнем міцності і екологічною чистотою. Проте, його вартість буде вищою в порівнянні з тим же бавовною. Батист є найлегшим і прозорим матеріалом, але і термін его служби через це не буде занадто тривалим.

альтернативне використання

Багато матеріалів ідеально підходять не тільки для постільної білизни. Мова в даній ситуації йде не про першій-ліпшій нагоді, адже той же сатин складно собі уявити в якості основного виду тканини для виготовлення нічний рубаки або піжами. З батисту паралельно з тим активно виготовляються весільні гарнітури, але їх не рекомендується занадто часто використовувати. Гобелен, в свою чергу, підходить для покривал, а також для декоративних елементів, що входять в дизайн постільної білизни.