Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Тканина сітка і його використання

У сучасному вигляді сітка - це специфічна тканина, яка мають структуру у вигляді осередків. В цьому випадку приділяється особлива увага переплетення ниток. Вони створюють вільний простір між окремими витками. Подібне виріб в готовому вигляді відрізняється легкістю і підвищеної характеристикою еластичності.

Виробничий процес

Зазвичай для створення сітки використовується ручна робота. Але, завдяки поступово розвитку сучасних технологій з'являється можливість істотного прискорення процесу виготовлення за допомогою використання спеціальних ткацьких машин. За їх допомогою робота виконується в повністю автоматичному режимі.

Суть плетіння полягає в тому, що нитка основи і допоміжна перекручуються таким способом, що в підсумку виходить вузлик. При цьому створення другого подібного вироби на увазі залишок у вигляді порожнього простору. Чим більше відстань між нитками полотна, тим крупніше осередок і сітка. Зазвичай подібні полотна можна створювати як з натуральних, так і з штучних матеріалів.

Властивості сітки

Готове полотно отримує ряд безсумнівних переваг перед іншими видами тканин:

  1. Легкість при обробці.
  2. Невелика вага одягу.
  3. Швидкий процес сушіння.
  4. Еластичність.
  5. Міцність.
  6. Пропускає повітря.

tkan-sitka-shveinyisvit

Види і використання

Щільність сітчастого полотна може мати найрізноманітніші параметри. При цьому можна створити і полотно з різною товщиною. При наявності деякої вправності вдається створити і матеріал з малюнком. Особливу увагу слід приділити конфігурації. Нинішні умільці здатні створити, за допомогою швейних машин, виріб з різними вільними ділянками - квадратні, у вигляді бджолиних сот і ін.

Всі вироблені сітки можна розділити на кілька основних видів. У більшості випадків вони залежать від різної відстані ниток. Залежно від придбаних якостей, тканина використовується, в якій або сфері діяльності.

Догляд за виробом

Як і більшість елементів одягу або інтер'єру, сітка також потребує постійного догляду. Таким способом вдається істотно продовжити термін її використання. Головною відмінністю процесу чистки є те, що тканина практично не потребує якихось особливих процедурах. Вони легко перуться в найпростішій пральній машинці без використання суворих режимів. Після віджимання полотно не потребує подальшої прасування.