Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Вуаль - вишуканий вибір нареченої на весілля

Вуаль - вишукана тканина, яка відрізняється вишуканістю, ніжністю і додає образу жінки деякою загадковості. З французької мови найменування матеріалу переводитися як покрив або завіса.

особливості тканини

Головними особливостями даного матеріалу є:

  1. Вуаль прозора. На відміну від найближчого аналога - органзи, є легшою. Також, має специфічну матову поверхню.
  2. Драпірування. Матеріал ідеально підходить для роботи дизайнерів. Вони створюють унікальні хвилі і незвичайні образи.
  3. Відрізняється значною легкістю, що додає приміщенню або людині легкості.

Але, вуаль має і деякі недоліки. Головним з них є так звана примхливість. Якщо не дотриматися всіх заходів обережності при зберіганні тканини, то вона може в згинах істотно пошкодитися. Також, наголошується, що вуаль складно обробляти і доглядати за її станом. Так як матеріал відноситься до елітних видів тканин, то його вартість деколи досягає позамежних висот.

застосування

Вуаль стала популярна завдяки використанню її в якості матеріалу для пошиття весільних суконь і створення фати. Альтернативним і не менш популярним вважається пошив з неї різних прикрас для інтер'єру. При цьому її успішно комбінують як з щільними тканинами, так і використовують саму по собі. Найбільшою популярністю користуються ламбрекени.

Нерідко цю тканину можна зустріти як доповнення до особливих дизайнерських рішень, таким як арка. Досить частина за допомогою вуалі прикрашають підвісні стелі, а в деяких дорогих композиціях і зовсім створюють з неї полотно. Вважається, що використання матерії у вигляді балдахіна на ліжку, надає спальні ніжності і певного шарму.

специфіка догляду

Як вже говорилося вище, для того щоб вуаль тривалий час радувала око людей, за нею потрібно правильно доглядати. В першу чергу це стосується прання і прасування.

Очищення від забруднень проводиться вручну, в теплій воді. Якщо ж використовується пральна машина, то обов'язковою умовою є хоча б якийсь додаток інший матерією в одному виробі.

Процедура сушки має на увазі розвішування по всій довжині. Якщо використовувати процес прасування, то кращим варіантом стане застосування отпарівателя, яким обробляють виріб через тонку бавовняну тканину.

Якщо з вуалі створені штори, то зберігаються вони в рулонах, а весільні сукні - на вішалках.